Sa samo dva prirodna sastojka napravite sprej koji pomaže protiv alergija: Evo i gdje ga koristite
DETOKSIKACIJA PLUĆA ZA PUŠAČE I BIVŠE PUŠAČE: Očistite se od toksina i pomladite
Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerojatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili potrebno je učiniti nekoliko jednostavnih koraka. Postoje četiri osnovne metode kojima možete očistiti pluća: vježbe disanja, inhalacija eteričnim uljima, promjena načina prehrane i biljaka koje pomažu u uklanjanju katrana te otrovnih tvari iz pluća.
Vježbe disanja
Vježbe disanja jedan su od najboljih načina čišćenja pluća, a sljedeća vježba temeljito će vam očistiti pluća, posebno ako je radite ujutro po čistom i svježem zraku, a osigurat ćete si odličan početak dana.
– Zauzmite stojeći položaj. Budite opušteni. Držite ruke sa strane i noge malo razdvojene.
– Nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos.
– Udahnite kroz nos i polako izdahnite kroz usta, sve dok više ne možete izdahnuti. Ali, ne zaustavljajte se, jer jedan dio zraka uvijek ostaje u plućima i ne izmjenjuje se, dok dišemo.
– Sada natjerajte svoju dijafragmu da izdahne sav taj zrak iz pluća – nekoliko puta izdahnite “ha … ha… ha…” kroz usta – sve dok ne osjetite da u plućima više nema zraka. U tom trenutku ćete osjetiti kako se vaš trbuh uvukao unutra.
Napitak za čišćenje od toksina
Nakon vježbi disanja uživajte u napitku od tri biljna snagatora, đumbira, luka i kurkume.
Đumbir
Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiraju suvišne sluzi u plućima.
Luk
Luk, kao i češnjak, ima antikancerogena svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih malignih stanja. Posebno je učinkovit u sprečavanju raznih bolesti dišnog sustava.
Kurkuma
Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.
Sastojci:
– 400 g luka
– 1 l vode
– 400 g šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)
– 2 žlice kurkume
– korijen đumbira veličine palca
Priprema:
1. Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi.
2. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkum te smanjite vatru na laganu temperaturu.
3. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u hladnjak i ondje držite cijelo vrijeme.
4. Uzmite dvije žlice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka.
ZADNJE VIJESTI
Ovih pet svakodnevnih navika mogu dovesti do čira na želucu: Prvi simptom je neugodno ‘peckanje’
Djevojka živi s bizarnom alergijom, svaki obrok može joj biti koban: ‘Jedem samo dvije stvari’
Besplatni menstrualni ulošci stižu na javna sveučilišta diljem Hrvatske