Pexels

Čaj od samo dva sastojka: Pomoći će vam da ubrzate metabolizam, otopite masno tkivo te da se riješite nadutosti!

Autor: Zlatko Govedić

Čaj od metvice i đumbira smanjuje nadutost te čisti organizam od toksina. Ako ga budete pili svakodnevno, primijetit ćete kako se kilogrami jednostavno tope.

Metvica je odlična za probavu, sprečava prejedanje i smanjuje apetit. Karakterizira ju ugodan miris mentola. Jedna je od najvažnijih ljekovitih biljaka za proizvodnju eteričnog ulja, lijekova i čajeva. Djeluje osvježavajuće i umirujuće i ublažava smetnje pri disanju. Kao lijek se upotrebljava list i stabljika s listovima i cvatovima. Mentol je osnovni sastojak eteričnog ulja te ima jako baktericidno djelovanje.

Đumbir pomaže u eliminiranju toksina iz organizma te ubrzava metabolizam. Osim što obiluje raznim mineralima i vitaminima, gomolj osebujna ljutog okusa bogat je gingerolom koji potiče probavu olakšavajući tegobe poput nadutosti i grčeva.

Sastojci za jednu šalicu:

1 žličica sušene metvice
1 žličica nasjeckanog đumbira

Priprema:

Đumbir i metvicu prelijte vrućom vodom. Nakon pet minuta, procijedite i popijte.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.