BUDUĆI DENTALNI ASISTENTI MOGU ODAHNUTI: Napokon imaju udžbenik iz kojega mogu učiti

Autor: Ivana Jurišić

Učenici koji se obrazuju za zvanje dentalnih asistenata po prvi put dobivaju udžbenik “Dentalno asistiranje 1” namijenjen njihovom redovnom srednjoškolskom obrazovanju. Udžbenik je uvršten u katalog udžbenika za ovu školsku godinu za za 2. razred srednje zdravstvene škole, a uskoro izlazi i “Dentalno asistiranje 2 i 3” za 3. i 4. razrede.

Alen Stranjik, ravnatelj Učilišta Ambitio je istaknuo kako su proteklih 10 godina posvetili svoj rad stvaranju kvalitetnih dentalnih asistenata i ovaj udžbenik je kruna tog rada.

“Nastavit ćemo biti partneri struke dentalne medicine jer smatramo kako su kvalitetni dentalni asistenti od velike važnosti u asistiranju doktorima i značajno doprinose kvaliteti rada ordinacija dentalne medicine”, rekao je Stranjik.

Promociju je posjetio i glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja Božo Pavičin koji je istaknuo važnost postojanja ovakvih projekata.

“Regionalni centri kompetentnosti poput ovog i pokrenuti diljem Hrvatske su hvalevrijedni jer se putem njih mogu financirati ovakvi projekti kojima oplemenjujemo društvo znanjem i napredujemo kao zajednica u cjelini”, rekao je.

Stvaranje udžbenika su inicirali i podržale medicinske sestre i sveučilišni nastavnici Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb.

Željko Verzak, predstojnik Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb je rekao kako mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo surađivati na jednom ovakvom projektu:




“Važnost izdavanja ovakvog udžbenika vidim u doprinosu i želji za prenošenjem znanja i iskustva od stručnjaka s Klinike, prije svega medicinskih sestara i profesora drugim generacijama i tu je njegova najveća vrijednost, osobito jer je zanimanje dentalni asistent sve traženije, a literature u tom području gotovo da i nema”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.