(FOTO) PREDIVNO! Znanstvenici otkrili kako je izgledao Isus Krist!

Autor: Z. K.

Njegova slika oduševila svijet!

Godinama znanstvenici lome koplja oko poznatog platna dugog gotovo pet metara s obrisima visokog čovjeka duge kose i brade te krvavim mrljama na dijelovima gdje bi bila zamotana stopala, zapešća i bok, mjesta koja odgovaraju Isusovim ranama. Dokazano je naime, da platno datira iz vremena Isusa Krista… Torinsko platno, jedno od najslikovitijih prikaza katoličke vjere i autentično je – oko toga su se složili su se znanstvenici. Međutim upravo ta autentičnost Torinskog platna zbunjuje znanstvenike, jer to je trenutak u kojem znanost prestaje i počinje vjera, jer iako je platno autentično znanstvenici još nisu postigli dogovor oko toga kako je ono uopće nastalo i tko je čovjek na Torinskom platnu! To je trenutak kad znanost nema odgovore pred Božjim i znanstvenici to priznaju.

No, neke odgovore ipak mogu dobiti. Nova otkrića CNRa (Consiglio Nazionale delle Ricerche) i Sveučilišta u Padovi objavljena u znanstvenog časopisu SAD-a pokazuju da su znanstvenici na platnu pronašli krv i to ne bilo kakvu. Naime, elektronskom mikroskopijom analizirano drevno vlakno: pronađene nanočestice željeza feritina i kreatinina, tipična za slučajeve teške traume potvrđuju – To je krv mučena i ubijena čovjeka.

Rezultat istraživanja koje su proveli prestižni znanstveni centri od velikog je interesa i potvrđuje hipoteze s prethodnih istraživanja kao što su one koje je 1990. godine proveo biokemičar Alan Adler. Više nema nikakve sumnje da je platno umotalo tijelo čovjeka koji je bio mučen i ubijen na isti način kao što je u Evanđeljima opisano Isusovo Raspeće pa je samim time vjera da je Torinsko platno platno u koje je doista bio umotan Isus ojačana! No, i bez znanstvenih istraživanja koja potvrđuju muku našeg Spasitelja, vjernicima je jasno što Torinko platno zapravo jest. A kako je izgledao čovjek umotan u Torinsko platno? Odnosno kako je izgledao Isus Krist? To su također otkrili znanstvenici koji su na temelju Torinskog platna svijetu dali rekonstrukciju lika Isusa Krista i ta slika je  oduševila na tisuće ljudi diljem svijeta koji u ovoj fotografiji vide ono što Krist doista jest bio – SVE.

 




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.