foto: screenshoot/youtube

Svećenik upozorio na rat: prizvali smo đavla da nam bude Gospodin, sestro i brate ovo učini

Autor: Vjera

'Braćo i sestre i da cijeli svijet zaluta, nije bitno, ti moraš ostati budan!'

Otac Mark Goring svjetski je poznati je svećenik, koji preko društvenih kanala progovara o mnogim gorućim pitanjima koji diraju katolike. Ovaj put je to pitanje rata koji opet kuca na vrata našeg postojanja. Otac Goring prije nekoliko je mjeseci upozorio na novi svjetski poredak, na vlade svijeta koje su zanijekale Boga, klanjaju se princu ovog svijeta – đavlu i tako zazivaju tamu na  svijet.

‘Novi svjetski poredak pokušava Boga istisnuti i u konačnici ga zanijekati. To je đavolsko djelo, a đavao je princ ovog svijeta kako nas upozorava Pismo. Ako mi izbacimo Boga iz naših života, ako zaniječemo Krista koji jedini može raspršiti tamu, tada prizivamo đavla da bude naš Gospodin. A Isus nam je rekao da đavao dolazi ukrasti, ubiti, uništiti’, upozorio je  proročki prije nekog vremena otac Goring napominjući da je dovoljno pogledati našu povijest i da ćemo vidjeti da se svaki put kad su se narodi odrekli Boga i vlast predali bezbožnicima, komunistima i ateistima, dogodilo isto.

‘Teoretski ovo smo već vidjeli u povijesti kad su ljudi ovce dopustili vladama da uvedu totalitarnu ili ateističku vladavinu, kad su narode preuzeli vladari koji ubijaju, i uništavaju. Provjerite svoju povijest! Toliko je za nas, djecu Božju važno da znamo svoju povijest i svjetovnu i duhovnu jer ovo nije prvi put da se ovo događa u naše vrijeme’, rekao je otac Goring i pozvao nas da pratimo znakove vremena. Kao primjer daje svetu Faustinu koja je prije Drugog svjetskog rata upozoravala na rat, a nitko ju nije shvaćao ozbiljno.

‘Naš Gospodin Isus Krist rekao nam je da čitamo znakove vremena. Sad ću vam dati primjer nekoga tko je u svoje vrijeme čitao znakove vremena. To je bila sveta Faustina Kowalska. Sestra Sophije Mikalenko u ovlaštenoj biografiji sestre Faustine piše o tome kako su sestre u samostanu znale da Drugi svjetski rat dolazi još 1938. godine. Neposredno prije rata oni su mogli reći da se činilo kao da će rata biti ali svi su mislili da će to biti kratki brzi rat, dok je samo sestra Faustina neprestano upozoravala da će rat biti užasan, dug i da će mnoge nesreće i strašne patnje doći na ljude. Autorica objašnjava da je Faustina neprestano govorila o ratu i stalno je preklinjala svoje sestre u samostanu da mole za Poljsku jer će mnogo trpjeti, a nitko joj nije vjerovao čak niti njezin duhovnik otac Spočko nije obraćao pažnju na nju. Nitko nije razumio Faustininu konstantnu zabrinutost oko rata o kojem je stalno govorila te je nailazila samo na podsmjeh svih kojima je govorila. No Faustina je rekla sestrama da i kao će rat biti dug i strašan da se samostanu u kojem su one boravile neće dogoditi ništa. I doista. Tijekom Drugogo svjetskog rata koji je počeo nakon smrti sestre Faustine, sestre u samostanu dobile su tri puta prijetnju deložacijom od strane nacista. Zatim bi se sestre prisjetile njezinih riječi te su hrlile na njezin grob moliti zagovor i Božje milosrđe kako ne bi bile deložiranje. Doista unatoč prijetnjama nikad nisu izvršene i sestre su tijekom cijelog rata bile zaštićene u samostanu, kako im je Faustina predvidjela.’

Otac Goring dalje upozorava i kaže: ‘Braćo i sestre, učinite Boga središtem svog života. Nije bitno je li cijeli svijet zalutao, ti trebaš ostati budan i vjeran. Pred nama su izazovni dani iz jednostavnog razloga: kao društvo stavili smo svoje povjerenje u princa ovog svijeta i to nikada, kao što nas i Pismo upozorava, nije dobro. Zato se trebamo pokajati i pouzdati se u Boga.’ 




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.