flickr

SVIJETE, ŠTO TO ČINIŠ? Najveći uzrok smrti u svijetu 2018. bio je – POBAČAJ! Evo stravične brojke..

Autor: Vjera

Čuješ li svijete, krikove vlastite djece, osjećaš li tjeskobu kraja?

Pobačaj je bio najveći uzrok smrti u svijetu 2018. godine, s više od 41 milijuna djece ubijene prije rođenja, izvještava Worldometers.

Do 31. prosinca 2018. tijekom godine izvršeno je oko 41,9 milijuna pobačaja, objavio je Worldometers. Nasuprot tome, u 2018. godini od raka je umrlo 8,2 milijuna ljudi, 5 milijuna od pušenja, a 1,7 milijuna od HIV / AIDS-a.

Worldometers je proglašen jednom od najboljih besplatnih referentnih web stranica od strane Američkog udruženja knjižnica (ALA) – te tijekom godine prati važne svjetske statistike, uključujući broj stanovnika, rođenih, umrlih, te proizvedenih automobila, izdanih knjiga, emisija CO2 i tako dalje.

Također bilježi ukupan broj pobačaja u svijetu na temelju najnovijih statističkih podataka o pobačajima koje objavljuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Globalno, nešto manje od četvrtine svih trudnoća (23 posto) prekinuto je pobačajem u 2018. godini, a na svakih 33 živorođenih- deset beba je ubijeno.

U 2018. broj smrtnih slučajeva uzrokovanih pobačajem bio je veći od zbroja svih ostalih smrtnih slučajeva uzrokovanih rakom, malarijom, HIV / AIDS-om, pušenjem, alkoholom i prometnim nesrećama.

Zapanjujući broj smrtnih slučajeva od pobačaja naveo je neke promatrače da pobačaj nazovu “najvećim pitanjem ljudskih prava našeg vremena”, zbog velikog broja stradalih prema kojem svi ostali problemi ljudskih prava padaju u drugi plan.




U 2018. godini također je došlo do ukidanja irskog Osmog amandmana, jednog od posljednjih zakona koji je priznavao i štitio pravo na život nerođene djece.

Brojke su objavljene neposredno prije proslave blagdan Nevine dječice 28. prosinca, u spomen na dekret kralja Heroda u kojim je naredio da se ubiju sva muška djeca u Betlehemu i okolici od dvije godine na niže.

Izvor: breitbart.com /quovadiscroatia.com




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.