Foto: Pixabay

NEOBJAŠNJIV GOSPIN LIK Znanost se ne može usuglasiti, ’Kako je nastala čuvena slika?’

Autor: Dnevno

Na platnu Gospe Guadalupske iz Meksika pojavio se “vodeni znak” koji se ni dan danas ne može znanstveno objasniti.

Naime, priča ide ovako, četiri dana Juanu Diegu ukazivala se Gospa koja je potom utisnula nebeski “vodeni znak” na slici Gospe Guadalupske. Taj vodeni znak zapravo je sam lik Gospe koji je toliko detaljan da je promatran preciznim oftalmološkim instrumentima, ali i dalje je neobjašnjiv.

Tim su je instrumentima proučavali jer je 29. svibnja 1951. službeni fotograf svetišta José Carlos Salinas Chavez uvećao fotografije Gospina lika i kroz povećalo, u njezinu oku vidio sliku skupine ljudi.

Marijin lik na slici dugačak je 143 cm, a promjer njezinih šarenica iznosi jedva 6 mm, no u tom se rasponu svejedno vidi 12 osoba, ali i najsitniji detalji na njima. Pa su tako vidljivi remenčići na sandalama Indijanca u čučećem položaju, ali i naušnica koju nose koja na slici širine jedva 10 mikrometara.

Osim toga, 1936. godine uzei su uzorci vlakana materijala koji su potom poslani na analizu Richardu Kuhnu, nobelovcu i pročelniku katedre za kemiju sveučilišta Heidelberg, koji nije uspio na materijalu pronaći ni jedan od postojećih pigmenata mineralnoga, biljnog ili organskog podrijetla, kao ni tragove sintetičkih boja. On je na temelju toga istaknuo kako vlakna nisu obojena, već da su jednostavno – u boji.

Tako je taj prikaz još uvijek znanstveno neobjašnjiv.

Pojavila se fotografija s ukazanja svećeniku don Gobbiju koji je od Gospe dobio proroštvo za Hrvatsku!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.