ŽUPLJANIN SVEĆENIKA KOJEG KAMENUJE HRVATSKA PROGOVORIO: Nemate vi pojma o kakvom se svećeniku radi! 

Autor: Vjera

Evo o kakvom je zapravo svećeniku riječ

Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića na splitskoj Sirobuji već danima je udarna novinarska vijest jer se u ovim zlim vremenima sukobio sa svima poradi Isusa u Euharistiji.Ignorirao je stožer, ali i svoje nadređene te održao svetu misu na sam Uskrs kako je i najavio a pridružili su mu se i neki župljani, držeći propisani razmak.

Iz njegovih razgovora za medije posve je jasno da don Delašu uopće nije jasno kako netko može zabraniti slavlje svete mise na sam Uskrs i nije sam u tom nerazumijevanju ovih vremena.

Zbog svojih postupaka digao je novinarsku ergelu na noge te je izbio skandal, a svećenika i njegovih postupaka se javno odrekla i njegova biskupija.

No, dok cijela Hrvatska kamenuje i proziva svećenika, jedan župljanin (podaci poznati redakciji) s pravom se pita gdje su novinari, koji su se na Uskrs gurali vidjeti strašan grijeh – slavlje svete mise – bili kad je ovaj svećenik svojim rukama gradio Crkvu.

‘Don Josip Delaš je svećenik kojeg bi svaki grad poželio’, započinje župljanin priču i dodaje. Nemate pojma koju je on žrtvu podnio da bi sagradio crkvu na Sirobuji iz ničega, ali doslovno ničega. Živio je godinama u kontejneru! Da dobro ste čuli, u kontejneru i svako je ljeto išao na bauštelu u Njemačku raditi kako bi zaradio novce za gradnju Crkve’. ‘U 23 godine’, nastavlja župljanin, ‘nikada nije uzeo niti jedne lipe pri blagoslovu obitelji niti je ikada tražio ikakvu financijsku pomoć. Svećenik je to koji je pravi primjer Isusa Krista.’

Župljanin objašnjava i što se dogodilo na Uskrs kad su novinari nahrlili u Crkvu. ‘Kako je Isus istjerao prodavače iz Jeruzalemskog hrama, tako je i don Josip imao pravo istjerati prodavače senzacija i laži iz Božjeg hrama.’

Nadalje, upitao je s pravom novinare: ‘Gdje ste bili kad je ovaj svećenik skupio 400 tisuća kuna za vrtić na Sirobuji. To ne prodaje novine pa vas ne zanima. Zanimaju vas samo laži i ocrnjivanja’, zaključio je župljanin.




I ne možemo reći da nije u pravu. Neki kao da su jedva čekali da da se zabrane svete mise, a drugi pak da netko posrne ignorirajući sve dobro u čovjeku. Bože, smiluj nam se.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.