(VIDEO) PROGONE GA! Kineske vlasti spaljuju Biblije i križeve!

Autor: Vjera

Još uvijek progone Isusa, u milijunima

Nerijetko ljudi zaborave da progoni kršćana nisu samo dio kršćanske povijesti od najranijih dana nego apsolutna i sveprisutna realnost koja je i više nego uznemirujuća. Živjeti u vremenu u kojem jedna država i njeni dužnosnici pale križeve i Biblije te prisiljavaju vjernike da se pismenim putem odreknu Isusa Krista i vjere u njega, mnogim zvuči nevjerojatno. Ali to je istina, istina o velikom progonu kineskih kršćana.

Ravnatelja China Aid organizacije Bob Fu, organizacije koja analizira progone vjernika u toj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, na Twitteru je podijelilo video kineskih komunističkih aktivista koji pale Biblije sa željom da upozori svijet na isto.

Fox News javlja da osim paljenja Biblija i skidanja križeva, dužnosnici u posljednje vrijeme prisiljavaju kršćane da potpišu papire kako bi se odrekli kršćanske vjere. Ako to ne učine, riskiraju da im djeca budu izbačena iz škole te izgube druge koristi.

Fu objašnjava da vlada pokušava ukinuti svaki oblik religije pokušavajući sve stanovnike natjerati na odanost ateističkoj komunističkoj stranci.




Progon vjernika u Kini traje godinama, a Reuters je izvijestio da je prošle nedjelje jedna od najvećih protestantskih crkava u Pekingu zatvorena, a vjernicima je zabranjeno održavanje bogoslužja. (novizivot.net)

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.