Koliko smo daleko od ovoga?

(FOTO) KATOLICI ŠOKIRANI, ŠTO SE DOGAĐA S CRKVOM? Nove misnice umjesto križa, tri šestice?

Autor: Vjera

Svi su zgroženi odjećom za svećenike sa simbolom sotone na sebi

Svjetski susret obitelji zakazan je za sljedeći tjedan u Dublinu u Irskoj. Ovo je 9. takav sastanak od 1994. godine, a budući da je riječ o važnoj prigodi, organizatori su odlučili napraviti posebnu odjeću za svećenike, tzv. misnice. Koje su pak šokirale katolike diljem svijeta.

Ove misnice izradila je poljska tvrtka Haftina, a spiralni simbol u sredini navodno je pretkršćanski keltski simbol pronađen na neolotskim spomenicima diljem otoka.
Kritiziran poradi užasnog simbola, fra Damian McNeice, glavni organizator ceremonije za ovaj događaj, rekao je o simbolu još nešto čudnije od samog simbola: “To je cjelokupni pojam putovanja u božansko, a gotovo kao i u vječni život.”

Neki New Age, zar ne? Otkad je križ prestao biti simbolom vječnosti za katolike i otkad su stilizirane tri šestice simbol božanstva? Kojeg božanstva? Sotone?

To su pitanja koja postavljaju katolici diljem svijeta naprosto zgroženi ovom odjećom, a smatraju je i vrlo sablažnjivom i sramotnom.

Katolička autorica Leila Marie Lawler također je upozorila rekavši jednostavno: ‘Ovo nisu katoličke haljine’, a s njom su se složili katolici sa svih strana svijeta pitajući se: Što se to događa s crkvom?

Nije baš dobro.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.