fbpx

BOŽJI LIJEK ZA DANAŠNJE VRIJEME Liječite depresiju Gospinom travkom!

Autor: Vjera

Za svaku bolest Bog je stvorio ljekovitu biljku

Tamo gdje se u čovjeku izgubilo poštovanje prema životu, jednostavno i iskreno divljenje pred ljepotom cvijeta, ili nevidljivom snagom nekog sjemena, izgubila se i moć zapažanja svega stvorenog za dobrobit čovjeka. Naše su livade i naši pašnjaci, naše planine i naši brežuljci, kao i najneugledniji prašnjavi puteljci – naše su Bogom dane ljekarne! Nije dovoljno to znati, trebamo se zainteresirati, upoznati i iskoristiti dane nam biljke u ljekovite svrhe.

Farmaceutske industrije zarađuju nevjerojatne količine novca na ljudima koji se zbog te nametnute i umjetno proizvedene bolesti doslovno kljukaju izvještaćenim antidepresivima i tabletama za spavanje, jer tempo života, poglavito u većim gradovima svijeta, naprosto je neizdrživ za ljudsko tijelo i um. Negdje mora puknuti pa to najčešće bude izražno na svijesti, u umu i osjećajima. Depresija vlada svijetom, to je činjenica, a samo u posljednjih godinu dana korištenje antidepresiva, samo u Hrvata povećalo se i za 80 posto..

Da, liječnici u suradnji s farmaceutskim lobijima, vrlo često i vrlo olako pripisuju ove lijekove iako su to samo “zavarači” prave stvarnosti koji najčešće dugoročno ne pomažu ljudima ali pak izazivaju ovisnost pa je s vremenom čovjeku potrebno puno više tabletica za vođenje normalnog života. Tim ljudima, zapalim u mrežu depresije možemo poručiti samo jedno. Jeste li zaboravili na Boga? Ako i jeste, on na vas nikako nije. Mislio je na sve pa i bolest depresije. Osim molitve i molitvene meditacije i sakramenta ispovijedi koji vrlo uspješno liječe depresiju jer otvaraju čovjeku put prema čistoći duše i prema Bogu, izvoru svjetlosti, ljubavi i ljepote, tu je i jedna Bogom dana biljka koja se već stotinama godina uspješno koristi za liječenje depresije i depresivnih stanja.

Gospina trava (Hypericum perforatum, latin.) je višegodišnja biljka žutih cvjetova. Može narasti do jednog metra visine. Gospina trava raste u mnogim dijelovima svijeta, Europi, zapadnom dijelu SAD-a, dijelu Azije i Afrike. Gospina trava raste po rubove šuma, po čistinama, šikarama, livadama i uz živice. Gospina trava može se i uzgajati. Unatoč tome što se u oko 20 država ova biljka vodi kao štetni korov, ona se uzgaja i u komercijalne svrhe, naročito u južnoj i istočnoj Europi.

Ova biljka stoljećima se koristi u medicinske svrhe. Zabilježena korištenja ove biljke idu sve do drevne Grčke gdje se koristila za liječenje raznih ‘nervnih poremećaja’. Zbog svojih ljekovitih svojstava zove se Gospina trava. Na engleskom jeziku ona se zove ‘Trava sv. Ivana’ budući da najjače cvjeta oko kršćanskog blagdana sv. Ivana Krstitelja (24.06.).

Čudotvornost Gospine trave u liječenju depresije!
Neka ispitivanja pokazala su da Gospina trava djeluje kao antidepresivi tipa SSRI (selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina). U ovu vrstu antidepresiva spadaju fluoxetin (Prozac™), sertralin (Zoloft™), fluvoxamin (Luvox™), paroxetin (Paxil™), i citalopram (Celexa™). No, Gospinu travu ne prati najčešća nuspojava ovih farmaceutskih antidepresiva, a to je smanjenje libida i ovisnost. To što Gospina trava djeluje kao ovi antidepresivi znači da usklađuje nivo serotonina, dopamina i noradrenalina u mozgu. To su neurotransmiteri koji su u vezi s raspoloženjem. Gospina trava sadrži razne kemikalije, uključujući hipericin, hiperforin i flavonide. Prvo se smatralo da je za svoja antidepresivna svojstva odgovoran hipericin, ali postoje mišljenja da bi za to mogle biti odgovorne druge kemikalije.

Gospina trava također može popraviti raspoloženje osoba koje pate od sezonske depresija. Sezonska depresija je oblik depresije koji se kod nekih ljudi pojavljuje tijekom zimskih mjeseci zbog odsutnosti sunčeva svjetla i koji se obično liječi foto terapijom. Gospina trava također se predlaže i kao alternativna terapija osobama sa socijalnim fobijama i opsesivno kompulsivnim poremećajem. No, Gospinu travu ne bi smjele koristiti osobe s bipolarnim poremećajem.

Za razliku od farmaceutskih tabletica koje stvarnost ‘uljpšavaju’ odmah a dugoročno ostavljaju posljedice i na koncu ne pomažu pri ozdravljenju, Gospinoj travi potrebno je dva tjedna da počne djelovati. No, svi koji su isprobali Gospinu travu kao tretman protiv depresije svjedoče o prekrasnim duševnim promjenama i dugoročnom ozdravljenju duha.
Za liječenje je potrebno nabaviti čaj od Gospine trave (listovi i cvjetovi) i piti ga 3 puta na dan kroz mjesec dana (ne kupujte u ljekarnama, brendirane proizvode nego od bakica koje same spremaju čajeve, ili se pak sami potrudite nabrati i napraviti ovaj čudotvorni napitak).

Nakon dva tjedna, osjetiti ćete veličanstvenu promjenu. To naravno, začinite molitvom i otvorenosti prema Bogu, i uspjeh je neizbježan.

Morate konačno shvatiti da sve što je naš Bog stvorio za čovjeka ima neku svrhu u ovome životu, pa tako i ta mala biljčica koju smo neznajući toliko puta pregazili na putu do ljekarne u potrazi za čarobnim tableticama. Bog je, kada je stvarao naš planet mislio na sve pa i na sustavom pregaženog čovjeka u duhu. Čovječe, pogledaj oko sebe, zagledaj se u Božju travku i spoznaj lijek koji ti je darovan. Spoznaj Boga i njegovo stvaranje, za tebe, čovječe. Ako si bolestan, sada, prije nego poharaš ljekarnu pogledaj što to raste oko tebe, što je to sve stvoreno za tebe da ti pomogne da preživiš te da živiš u Božjoj blizini. Lijek je tu, Hrvatska je prepuna ljekovitog bilja, uključujući i Gospinu travu, treba ga samo željeti vidjeti, baš kao i Boga.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.