Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zbog Turudićevih poruka uključio se Vrhovni sud: Ovo slijedi ako ispadne da je lagao

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Vrhovni sud pomno prati sve vijesti vezane za stotine poruka koje su tijekom godina razmjenjivali Ivan Turudić i bivša državna tajnica Josipa Pleslić (bivša Rimac), a koje pokazuju da njihov odnos nije bio samo površno poznanstvo već da je tu bilo mnogo kava, sastanaka, ali i usluga koje su međusobno radili.

Izvor iz Vrhovnog suda koji je tražio anonimnost za Jutarnji list otkriva kako pomno prate sve poruke koje su objavljene u medijima, a koje sugeriraju da nije točno ono što je govorio na Odboru za pravosuđe kako ju je samo jednom primio na Županijskom sudu i da je njihov odnos površan.

Dodaje i kako već u ponedjeljak počinje rad na, uvjetno rečeno, slučaju Turudić. Što će se točno događati?

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Vrhovni sud će se pozabaviti ‘slučajem Turudić’

To znači da će predsjednik Vrhovnog suda, Radovan Dobronić zatražiti sve podatke koji su proteklih dana izašli u javnost a ozbiljno kompromitiraju Turudića, te zapisnike i snimke njegovih izjava, posebice onih koje je davao na saslušanju u saborskom Odboru za pravosuđe kako bi se utvrdila istinitost njegovih tvrdnji.

Pošto se sve to pribavi, trebat će provjeriti je li nastupila zastara, a potom i mogu li se svi ovi kompromitirajući elementi podvesti pod pravne formulacije s kojima se može pokrenuti stegovni postupak pred Državnim sudbenim vijećem. Izvor iz Vrhovnog suda dodaje da će za to trebati neko vrijeme te da nije moguće reći kakav će biti ishod.

Oglasio se odvjetnik Josipe Rimac: ‘U porukama nema ništa sporno, ovo je čisti senzacionalizam’




 




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.