Foto: Profimedia

ZAGREB SE OPET TRESE! Potres iznenadio stanovnike metropole, oglasio se i Maras

Autor: Dnevno

Oko 18:40, zagrebačko se tlo opet zatreslo. Magnitude 2.0 po Richteru, obuhvatio je područje od Ljubljane do Zagreba, stoji na stranici EMSC-a. No podaci Seizmološke službe PMF-a pokazuju veću magnitudu.

“Večeras, 2.listopada 2020. u 18 sati i 40 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su još jedan slab potres s epicentrom kod Dotrščine (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III (tri) stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio na širem području grada i rubnim djelovima”, napisao je seizmolog Krešimir Kuk.

“Pucketali ormari”, naveli su jedni, “Zatreslo se pod nogama”, navode drugi. “Kompjuter mi se zaljuljao”, ističu treći, a skoro svi slažu se da je zvuk, odnosno tutnjava potresa izrazito neugodna.

Podrhtavanje je osjetio i Gordan Maras koji je na svom Facebook profilu jednostavno napisao: “Opet potres..”, a onda dodao “Kao da živimo na Japanu”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.