AP Photo/Darko Vojinovic/Guliver

Vučić uvjeren da Ukrajina neće priznati Kosovo: ‘Zelenski je pametniji od toga, izbio bi si adute’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vjeruje da Ukrajina neće priznati neovisnost Kosova jer bi time u jednom danu izgubila sve adute koje ima u rukama i sav politički kredibilitet.

On je podsjetio da je Ukrajina Srbiji prijateljska zemlja i da nikada nisu imali probleme.

“Mislim i uvjeren sam da je predsjednik Volodimir Zelenski mnogo mudriji i pametniji od šefa vanjskopolitičkog odbora ukrajinskog parlamenta Oleksandra Merežka. Zamislite da Ukrajina prizna neovisno Kosovo, u jednom danu je izgubila sve što je imala u rukama. Danas može reći da se drži međunarodnog prava i Povelje UN. Kako to poslije može reći? Uvjeren sam da taj adut Zelenski neće baciti iz svojih ruku”, rekao je Vučić.

Dodik u tajnosti došao Milanoviću: Ni osoblje restorana ne smije o tome pričati

Podsjetimo, oštra reakcija srbijanskog predsjednika dolazi nakon što je Oleksandr Merežko, predsjednik Odbora za vanjsku politiku u ukrajinskom parlamentu, potpisao pismo vladama zapadnih država u kojem poziva na preispitivanje politike prema Beogradu i Prištini, piše Ukrajinska Pravda.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Vučić: Bog zna što radim sa Srbima u Crnoj Gori

Vučić je danas izjavio i da je vidio pismo 56 parlamentaraca upućeno čelnicima SAD, Velike Britanije i EU te ocijenio da je bitno usmjereno protiv Srbije.




Rekao je da je ponosan što ga krive za nepriznavanje neovisnosti Kosova i da brani interese srpskog naroda u BiH i Crnoj Gori.

“Vidio sam da je 56 parlamentaraca potpisalo pismo u kojem sam napadnut osobno, kriv sam što pomažem narodu u Republici Srpskoj, sve kao lutkar povlačim poteze, na povodcu držim razne političare. Isto tako, Bog zna što radim sa Srbima u Crnoj Gori želeći istaknuti njihovu tešku poziciju, na Kosovu radim probleme pošto ne priznajem neovisnost”, rekao je predsjednik Srbije.




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.