Foto: Josko Ponos / CROPIX

Vatrogasci u Splitu izašli na zastrašujuću intervenciju: Pogledajte što su izvlačili iz auta

Autor: B. D.

S toplijim vremenom sve se više zmija pojavljuje na različitim mjestima, naročito u južnijim krajevima. Kako bi upozorio na opasnosti od zmija, splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević prije dva tjedna je objavio snimku zmije u okolici Splita.

Upozorio je kako je nedavno viđena šara poljarica, koja se pojavila u splitskom kotaru Blatine-Škrape, dok su građevinari u Žrnovnici nabasali na pjegavu crnokrpica. Potonja je jedna od dvije poluotrovne vrste u Hrvatskoj.

Za vatrogasce nema neradne nedjelje, a njihov opis posla zapravo uključuje puno više od požarnih intervencija. Tako su vatrogasci u Splitu ovog vikenda u 22 sata navečer uklanjali zmiju iz automobilskog motora.

Neobične intervencije

Osim uklanjanja zmije iz vozila na Spinutu, splitski vatrogasci jučer su imali posla s još neobičnih zadaća. Na jednu prometnicu malo je stablo koje su morali ukloniti, što je relativno česta vrsta zadatka.

Ivošević objavio sliku zmije u Dalmaciji i veliko upozorenje




Međutim nakon toga imali su čak dvije intervencije skidanja prstena s ruke. Za vrijeme vrućeg vremena prsi na ruci mogu nateći što može biti veoma bolno ako osoba nosi prsten. Ako prsten ne mogu ukloniti polijevanjem hladnom vodom (koja raširi metal) ili korištenjem lubrikanta, potrebno je nazvati vatrogasce koji imaju alate za rezanje metala.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.