Foto: Guliver Image/ilustracija

USTAŠE IM DIŽU KOSU NA GLAVI, NE MOGU IH SE RIJEŠITI! Ljutnja u Mostaru zbog Budaka i ostale ekipe: Tko stoji iz ovoga?

Autor: Dnevno.hr

Gradsko vijeće Mostara je prije tri mjeseca donijelo odluku da se promijeni naziv šest ulica jer su, kako su naveli, nosila imena dužnosnika ustaških režima. No, iako je Vijeće naložilo da se nova imena postave u roku od 30 dana, to se nije dogodilo.

Klix.ba podsjeća koje su to sporne ulice.

Iako je odlukom ulica Mile Budaka vratila svoj prijeratni naziv i službeno je preimenovana u Ulicu Alekse Šantića, ploče s ispisanim imenima prolaznicima to ne pokazuju, kao ni u preostalih pet ulica u tom gradu.

Ulica Vokića i Lorkovića je nazvana po Tinu Ujeviću, a Rafaela Bobana po fra Ljudevitu Lasti, dok je Ulica Jure Francetića dobila naziv Humska ulica. Dosadašnja ulica tabornika Ive Zelenike je dobila naziv Ciglana, a ulica Đure Spuževića je dobila ime po Ismetu Ici Voljevici.

Klix napominje i da je Odlukom također navedeno da je nadležna Služba dužna označiti nove naziva ulica u roku od 30 dana od dana prijema obavijesti ove odluke, te iste upisati u registar, označiti i urediti kućne brojeve u skladu s odredbama Zakona o načinu označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva.

Prema tome ploče s nazivima spornih ulica davno su trebale biti promijenjene, ali kako se to još nije dogodilo, postavlja se pitanje šta stoji iza nepoštivanja odluke koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Mostara i šta zaista koči realizaciju priče koja se čekala decenijama u tom gradu.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.