Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Tko je bio vani, sve mu je jasno: Meteorolozi upalili alarm za apsolutno cijelu Hrvatsku

Autor: Dnevno.hr/M.P.

I jutros je diljem Hrvatske razmjerno toplo, a danas je moguće i nešto kiše, pri čemu je u zaleđu Rijeke moguća i obilnija količina. Za čitavu Hrvatsku izdana su upozorenja zbog jakog i olujnog vjetra, a prema trenutnim prognozama, obilnija kiša padati će tijekom vikenda, uz nastavak južine.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno, iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito. Povremena kiša očekuje se uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, u zaleđu Rijeke lokalno i obilnija.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, ponegdje na udare olujan, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 °C.

Foto: DHMZ

Meteoalarmi upaljeni za cijelu Hrvatsku

Žuti meteoalarm upaljen je za područje cijele Hrvatske i to zbog jakog juga i jugozapadnjaka, s mjestimice olujnim udarima vjetra. “Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom”, javlja DHMZ.

Foto: DHMZ

I dalje južina, ali češća kiša

I vikend će biti obilježen južinom. U unutrašnjosti će prevladavati oblačno s povremenom kišom, glavninom u nedjelju kad će biti manje toplo nego u subotu. Pritom oborina u područjima uz Jadran može biti obilnija. Početkom tjedna još malo niža temperatura, mjestimice i dalje s kišom, pri čemu će zapuhati sjeverni vjetar.

“Na Jadranu će u ponedjeljak jugo okrenuti na buru, najprije na sjevernom dijelu. Prije toga, u dane vikenda puhat će jugo, uglavnom u subotu mjestimice olujno. Bit će pretežno oblačno s kišom, ponegdje i s većom količinom, pa i u obliku jačih pljuskova praćenih grmljavinom”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Potpuni kaos na autocesti: Sudarila se dva kamiona, očevid traje satima







Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.