Foto: Damir Krajac / CROPIX

UHIĆEN POZNATI HRVATSKI INTELEKTUALAC! ‘Imam dva stenta i karcinom, nisu mi dali ni lijekove. U jedan u noći pojavio se šef policije…’

Autor: M.P.

Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti, komparatist, novinar, političar i teatrolog, prošlog tjedna je uhićen i morao je prenoćiti u pritvoru.

Naime, kako doznajemo, a potvrdio nam je i sam Prosperov Novak, uhićen je zbog optužbe zaposlenice Hrvatskih studija, koja tvrdi da joj je prijetio kako će je ubiti pištoljem. Tvrdi, dotičnu gospođu koja stoji iza prijave gotovo da ni ne poznaje.

“Ona je zaposlenica Hrvatskih studija, ja nisam zaposlenik tog fakulteta već radim na projektu. Ona je odbijala zadatak koji su joj dali dekan i prodekan, bila je zadužena za javnu nabavu. Kada sam bio tamo, pozdravili smo se i zaželjeli sretan Uskrs. Na kraju se javna nabava raspisala, to mogu potvrditi dekan i prodekan”, kaže nam Prosperov Novak.

Nisam osoba koju se hapsi jer ne netko nešto rekao

Nadalje nam opisuje kako je izgledalo privođenje.

“Ja imam 71 godinu, dva stenta i karcinom, nisam baš osoba koju se hapsi jer je netko nešto rekao. Došli su mi kući, rekli su da trebam poći s njima zbog događaja na kampusu. Rekao sam da ću poći s njima u Remetinec. Tamo se pojavio tim sa značkom i rekli su mi da sam uhićen. Nisam mogao dobiti ni lijekove, a ja sam bolestan i slab. Do jedan ujutro sam tamo bio, a tada se pojavio šef postaje koji se shvatio da za sve ovo nema dokaza. Učinili su sve da me se brzo pusti, pregledali su mi auto i stan da nemam pištolj. Moji kolege kažu da nikada nije bio slučaj da se nekoga uhiti nakon sastanka”, kaže nam Prosperov Novak.

Slab sam i slomljen

Navodi, očekuje da bi sada na redu trebao biti sud na kojem će nastojati dokazati da to nije napravio.

“Ja sam vrlo bolestan čovjek, slab i slomljen i dođe mi ovo. Jadni ljudi na tom fakultetu”, rekao nam je Prosperov Novak koji iskreno ne zna koji su pravi motivi osobe koja ga je prijavila za prijetnje.
Nagađa, nije željela raditi na tom projektu.

Dnevno.hr poslao je upite policiji, kao i Fakultetu hrvatskih studija kako bi nam komentirali sva saznanja o ovim navodima, a sve odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.
Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.