Zeljko Hajdinjak / CROPIX Damir Krajac / Screenshot

Tri velika uhićenja: U lisicama sin bivšeg gradonačelnika, ravnateljica bolnice i počasni konzul

Autor: I.G.

Na području Popovače, Petrinje i Zagreba uhićene su tri osobe zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te utaje poreza ili carine.

Kako doznaje Večernji list, uhićeni su aktualna ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač, zatim Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i vlasnik tvrtke Titan Commerce te Emil Solenički, počasni konzul Republike Moldavije u Hrvatskoj te vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba.

Policijska uprava sisačko-moslavačka, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršila je kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom javne ustanove iz Popovače (61 godina) te dvjema odgovornim osobama trgovačkih društava iz Petrinje i Zagreba (42 i 56 godina).

Foto: Ranko Suvar / CROPIX / Ilustracija

Muljaža pri nabavi

Sumnja se da su kaznena djela počinili od 2020. do 2023. godine tijekom postupaka provođenja jednostavne nabave, pri čemu je Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača nanesena šteta veća od 100 tisuća eura.

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena Neuropsihijatrijska bolnica Popovača.

Hrvatima na račune sjelo već 120 milijuna eura, a upravo se najavila nova prilika za zaradu




Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.