Foto: Srecko Niketic / CROPIX

TRESE SE BIOKOVO, U SELU VIŠE POLICIJE, NEGO STANOVNIKA! Stari sukob dobio novi epilog: Lokalni ‘šerif’ ne da preko svog, svi se sjatili u Zagoru

Autor: L.B.

Već dulje vrijeme traje sukob Tomislava Miočevića, hrvatskog branitelja i bivšeg predsjednika Mjesnog odbora Kozica, s makarskim poduzetnikom Matom Jujnovićem, vlasnikom nekoliko prijevozničkih tvrtki i autobusnih kolodvora u priobalju i Zagori.

Naime, sve je kulminiralo kad je Grad Vrgorac, temeljem Zakona o cestama, dio privatnog vlasništva na koje Miočević polaže pravo proglasio nerazvrstanom cestom, a samo tim putom Jujnović može doći do svoje stare obiteljske kuće.

Međutim, bivši seoski “glavar” zatvorio je tu cestu ispred svoje kuće, nakon što je, kako tvrdi, bio fizički napadnut, odnosno udaren automobilom od strane spomenutog poduzetnika, piše Slobodna Dalmacija.

Svi se sjatili u selo

No, Jujnović je cijelu priču demantirao, tvrdeći kako to nema veze s istinom, a klupko se zakotrljalo dalje te je sada stvari u svoje ruke preuzeo Grad i njegove službe, uz asistenciju policije.

Međutim, pogled s vijugave ceste prema Miočevićevoj kući, dao je naslutiti da se danas sprema nešto ozbiljno. Nekoliko policijskih automobila već je bilo parkirano oko sporne parcele, a treće uklanjanje prepreka sa zemljišta nije bilo ni počelo. Kao pojačanje vrgorskim policajcima došli su i pripadnici interventne policije iz Splita.

Sporna nekretnina na koju je Miočević ovog puta parkirao svoj Suzuki bila je ograđena policijskom trakom, 12-13 policajaca bilo je raspoređeno uokolo, a mjesto broji gotovo jednako stalnih stanovnika. Uskom cestom pristizala je i cisterna Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Vrgorac” s dva vatrogasca.

‘Dečki, ovo je moje privatno vlasništvo’

Samo se čekao još dolazak komunalnog redara Željka Ercega. Sve je bilo spremno, a Miočeviću – ni traga. Prošli put je spriječio uklanjanje nakon što se polio benzinom i prijetio da će se zapaliti. No, nakon nekog vremena, s kapom preko glave, uz pratnju svog odvjetnika Nikole Pervana, Miočević se spustio prema jakim policijskim snagama.




“Dečki, ovo je moje privatno vlasništvo. Ne znam zašto ovo sve radite”, krenuo je bivši mjesni čelnik s pričom prema policajcima, dok su se oni poredali u dva reda kako bi ga spriječili da dođe do svojeg vozila. U međuvremenu je došao i komunalni redar, zadužen za uklanjanje prepreka. Miočević ga je upitao:

“Na osnovu čega krećete u ovo?”

“Temeljem Zakona o cestama”, odgovorio mu je Erceg.




S druge strane, odvjetnik Pervan je ustvrdio:

“Vidjet ćemo kako će proći intervencija, pa ćemo odlučiti koje pravne korake dalje poduzeti.”

‘U ovo ne ulazim bez naloga’

Redar se uhvatio mobitela, dok nisu došli djelatnici “Gradske čistoće” koji su trebali ukloniti metalnu ogradu oko Miočevićeva automobila i kamene gromade do njega. Jedan radnik okrenuo se prema komunalnom redaru, i rekao:

“U ovo ne ulazim bez naloga”.

Na to mu je Erceg pokazao nalog i komunalci su upalili brusilicu. Uklanjanje prve ograde je već bila pri kraju, kad se agregat ugasio.

“Ne znam što mu je, da nije netko slučajno u njega ulio benzin umjesto dizela”, dobacivali su jedan drugom.

“Zvat ću ja u “Komunalno”, mora biti još jedan agregat. Otiđite po njega”, kazao im je komunalni redar.

Dug put do raspleta slučaja

A onda je stigao žuti kamion, odnosno “pauk” dubrovačkih registracijskih oznaka.

“Momci, dobro pripazite, ako mi oštetite automobil, platit će te to. Prijava vam ne gine”, upozorio ih je Miočević, dok su oni razrađivali taktiku kako riješiti situaciju.

Prvo su krenuli na kamene gromade, no tu su zapeli.

“Pokušajte najprije podignuti automobil, pa onda ovo kamenje”, savjetovao ih je jedan interventni policajac, dok je kiša pojačavala.

U međuvremenu su došli radnici „Gradske čistoće“ s novim agregatom i prionuli uklanjanju preostalih prepreka nakon čega se Miočević u miru povukao do obiteljske kuće uz pratnju dva policajca i svojim pravnim zastupnikom. Sada su, pak, odvjetnički timovi ponovno u akciji, čekaju se rješenja sudova i Županije splitsko-dalmatinske, a do konačnog raspleta još je dug put u ovom slučaju.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.