Foto: Screenshot/Twitter

Vojska u blizini granice s Poljskom: Nešto se događa u Bjelorusiji, Litva i Poljska na iglama

Autor: I.G.

Kako je izvijestio regionalni guverner Pavlo Kirilenko, Ruske rakete u ponedjeljak navečer dva puta su pogodile središte ukrajinskog grada Pokrovska, a u napadima je poginulo osam ljudi, uključujući pet civila, dok je u regiji Harkiv od ruskih napada smrtno stradalo dvoje ljudi.

Svjedoci napada rekli su Reutersovom snimatelju kako je drugi projektil doletio 40 minuta nakon prvog, pri čemu je ubio i ozlijedio one ljude su reagirali nakon prve eksplozije.




Među poginulima su dva spasioca i jedna vojna osoba, ranjeno je devet policajaca i jedna vojna osoba, ali većina od 31 ozlijeđenog bili su civili, uključujući člana lokalnog gradskog vijeća, objavili su ukrajinski dužnosnici.

Lukašenko izgovorio opasne riječi: Navodno se samo šalio




Dvoje mrtvih kod Harkiva

Inače, Pokrovsk je grad pod kontrolom Ukrajine u blizini linije fronta, a na snimkama se vidi kako spasioci prolaze kroz ruševine, olupinu automobila i stambenu zgradu s razvaljenim balkonima.

Predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika Andrij Jermak izvijestio je o još dvije civilne žrtve ruskih napada u selu Kruhliakivka u regiji Harkiv.

Poginuli su 45-godišnja žena i muškarac star oko 60 godina, a pet je ljudi ozlijeđeno, rekao je regionalni guverner Harkiva Oleh Sinehubov.

Bjelorusija pokrenula vojne vježbe

Bjelorusija je pokrenula vojne vježbe u neposrednoj blizini svojih granica s Poljskom i Litvom, nakon što su se pojačale napetosti zbog dolaska plaćeničke skupine Wagner u Bjelorusiju, koji su povezani s Rusijom.

Kao odgovor na priljev Wagnerovih boraca, Poljska i Litva su pojačale mjere sigurnosti na granicama. Ovaj razvoj događaja uslijedio je nakon sporazuma koji je krajem lipnja okončao oružanu pobunu Wagnerovih boraca, omogućivši njima i njihovom vođi Jevgeniju Prigožinu da izbjegnu kaznene optužbe preseljenjem u Bjelorusiju, saveznicu Rusije.

Lukašenko izgovorio opasne riječi: Navodno se samo šalio

Čelnici zemalja NATO-a, Poljske i Litve, izrazili su spremnost na potencijalne provokacije iz Moskve i Minska, posebno u osjetljivom graničnom području koje dijele obje zemlje i ruska eksklava Kalinjingrad.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.