Foto: Screenshot/YouTube/Ilustracija

(VIDEO) STRAVA U SAD-u: U pucnjavi u centru grada ubijeno šest ljudi, 10 ih je ozlijeđeno! Ulicom su trčali pred rafalima

Autor: B.B.

Ubijeno je šestero, a najmanje 10 ljudi je ranjeno u pucnjavi u nedjelju ujutro u centru američkog Sacramenta. Do pucnjave je došlo nešto iza 2 sata po lokalnom vremenu.

“Riječi ne mogu izraziti moj jutrošnji šok i tugu. Brojke mrtvih i ranjenih teško je shvatiti. Čekamo više informacija o tome što se točno dogodilo u ovom tragičnom incidentu. Rastuće oružano nasilje je pošast našeg grada, države i nacije i podržavam sve radnje da se ono smanji. Naša nova šefica policije, Kathy Lester, to je postavila kao glavni prioritet, a ja čvrsto stojim iza nje”, objavio je gradonačelnik Sacramenta Darrell Steinberg na Twitteru.

Aktivist Berry Accius bio je na mjestu događaja. “Prvo što sam vidio bile su žrtve. Vidio sam mladu djevojku s puno krvi po tijelu, drugu djevojku koja skida staklo sa sebe. Jedna djevojka je vikala da joj je sestra ubijena. Jedna majka je dotrčala i pitala gdje joj je sin te je li i on upucan. Šok. To su stvari koje nitko ne želi vidjeti”, rekao je Accius.

Objavljen šokantan video

Jedan muškarac, koji nije htio reći svoje ime, rekao je da je navečer u tom području ostavio svoju sestru koja se trebala naći sa svojim mužem. Dodao je da je, kada je nazvao mobitelom njenog supruga, netko drugi odgovorio na poziv. Muškarac s druge strane mu je rekao da vjeruje da je muž njegove sestre jedna od ubijenih žrtava.

Video objavljen na Twitteru prikazuje ljude koji trče ulicom dok se u pozadini mogao čuti zvuk pucnjave. Na snimci se vidi da je na mjesto događaja poslano više vozila hitne pomoći. Policija je dala nekoliko detalja o okolnostima pucnjave. Građani je zamolila da izbjegavaju područje pucnjave.

Policija traži napadača

“Ulica u kojoj se pucnjava dogodila je zatvorena jer policajci istražuju pucnjavu s više žrtava. “Uvjeti u ovom trenutku nisu poznati. Molimo izbjegavajte to područje jer će i dalje biti velika prisutnost policije, a mjesto događaja je i dalje aktivno”, dodali su iz policije. Na mjestu događaja je više vozila hitne pomoći. Ubojica još nije uhvaćen. Policija moli pomoć građane da im pomognu u njegovom pronalasku.




Autor:B.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.