Putin: Nitko nema pravo koristiti tragediju za postizanje plaćeničkih političkih ciljeva

Autor: I.Galešić

"Može se sa sigurnošću reći da se ova tragedija ne bi dogodila da 28. lipnja nisu ponovo započete borbene aktivnosti na istoku Ukrajine", istaknuo je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je kako je ono što se dogodilo s letom MH 17 strašna tragedija te dodao kako je Rusija više puta pozivala zaraćene strane da hitno prekinu krvoproliće i sjednu za pregovarački stol, priopćili su iz Kremlja, a prenijeli svjetski mediji.

“Može se sa sigurnošću reći da se ova tragedija ne bi dogodila da 28. lipnja nisu ponovo započete borbene aktivnosti na istoku Ukrajine”, istaknuo je Putin.

Putin je dodao i kako nitko nema  pravo koristiti ovu tragediju za postizanje “plaćeničkih političkih ciljeva”.

“Svi oni koji su odgovorni za situaciju na istoku Ukrajine trebaju priznati odgovornost pred svojim narodom, ali i narodima zemalja čiji su državljani izgubili život u padu aviona na letu MH 17”, istaknuo je.

Kazao je i kako će Moskva učiniti sve što je u njihovoj moći da se smiri stanje u Ukrajini te da započnu pregovore – želi riješiti sukob pomoću mirnih i diplomatskih sredstava.

Podsjetimo, malezijski putnički zrakoplov Boeing 777 srušio se 17. srpnja na istoku Ukrajine, uz granicu s Rusijom, Poginulo je svih 283 putnika, kao i 15 članova posade.

 




Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.