POTVRDILO NJEMAČKO MINISTARSTVO: U uredu za migracije radio potencijalni islamistički terorist

Autor: Matea Vidić/Hina

Njemačka ljevičarska parlamentarna skupina u Bundestagu, pokrenula je istragu o radu državnog ureda za migracije, a temeljem iste, njemačka vlada potvrdila je u nedjelju da je tamo zaposlen potencijalni islamistički terorist.

Ministarstvo unutarnjih poslova to je objavilo dok se vodi šira istraga o radu agencije za migracije, no kako je istraga još uvijek u tijeku, malo je zapravo informacija i dostupno. “Savezna vlada svjesna je konkretnog sumnjivog slučaja u vezi s islamizmom i islamističkim terorizmom”, objavilo je ministarstvo.

Sumnjivac radi u Saveznom uredu za migracije i izbjeglice (Bamf) koji je nadležan za zahtjeve za azil, integraciju i slučajeve repatrijacije, a istraga je otkrila i da je bivši član ekstremno desne stranke NPD otpušten iz Bamfa 2017.

Bivši zaposlenik je u svojim objavama na društvenim mrežama isticao svoj “ksenofobni stav i protivljenje azilu” i s prezirom komentirao Židove, žrtve nacističkog režima, navodi se u izvješću.

Tijekom kratkog zaposlenja u agenciji radio je na kontroli kvalitete profesionalnih tečajeva stranih jezika i nije donosio nikakve odluke vezane uz azil, otkrila je istraga.

Autor:Matea Vidić/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.