Foto: Screenshot YouTube

Novi detalji užasa kroz koji su prošli putnici podmornice Titan: U zadnjim trenucima doživjeli su horor

Autor: H.B.

Stručnjak za podmornice, Španjolac Jose Luis Martin, pojasnio je da su putnici podmornice Titan, koja je implodirala prošloga mjeseca prilikom ekspedicije prema olupini Titanica i u kojoj je stradalo petero ljudi, bili svjesni horora koji im slijedi oko minutu prije nego što je do implozije došlo.

Podmornica je izgubila stabilnost zbog električnog kvara, ostala je bez pogona i počela juriti nekontrolirano prema dnu. Martin smatra da je podmornica počela tonuti na dubini od oko 1700 metara i nakon toga bez ikakve kontrole jurila prema dnu. Do implozije je došlo, kako tvrdi, na oko 2600 metara dubine.

Martin smatra da su putnici bili naslagani jedan na drugom u potpunom mraku i da je horor-situacija trajala između 48 i 71 sekunde. “Podmornica se spuštala bez ikakvih kvarova i u horizontalnom položaju sve dok nije stigla na oko 1700 metara. Tada je došlo do kvara na elektronici, ostali su bez motora i bez pogona. Tada su i izgubili komunikaciju s brodom”, rekao je Martin za španjolski Nuis.

“Mora da je bilo kao u hororu”

“Titan je nakon gubitka stabilnosti promijenio poziciju i počeo padati poput strijele zbog težine putnika koja je bila oko 400 kilograma. Svi su se u trenutku poniran ja nabijali jedni na druge. Zamislite samo taj strah i užas. Mora da je bilo kao u hororu”, naglasio je još Martin.

“Bilo im je jasno što se događa, ali teško je steći dojam o tome što su oni proživljavali u tim trenucima. Nakon tih 48 sekundi ili minute, dolazi do implozije i trenutne smrti”, izjavio je.

Podsjetimo, Titan je izgubio kontakt s brodom 18. lipnja dok je išao prema olupini Titanica, koji se nalazi oko 3800 metara ispod površine. U imploziji su stradali Stockton Rush, Hamish Harding, Šahzada Dawood, Sulejman Dawood i Paul-Henry Nargolet.




Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.