Foto: Darko Tomas / CROPIX/Ilustracija

SILOVATELJ PASA KONAČNO UHIĆEN! Hrvat iz EU parlamenta dolijao: Zoofil mora u zatvor

Autor: Dnevno.hr/ F.A.

Zagrepčanin Ivor Ivanišević, osoba koja je, po drugi put u odsutnosti, nepravomoćno osuđena zbog seksualnog zlostavljanja psa konačno je u pritvoru. Osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Ivanišević je, iako zaposlen u Europskom parlamentu, bio bjegunac s tjeralice već duži niz godina. Naime, za četiri mjeseca nastupa zastara postupka. Priveden je u Njemačkoj, a trenutačno se nalazi u ekstradicijskom zatvoru u Belgiji.

Optužen je da je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa i usput razmjenjivao gnjusne zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima, a ta otkrića su uslijedila nakon što su uočili njegovu komunikaciju putem tamnog weba za vrijeme policijskog lova na pedofile. Sud mu je također naložio plaćanje 4278,52 eura troškova u što je uračunato veterinarsko vještačenje, sudski paušal i psihijatrijsko vještvo o raspravnoj sposobnosti.

Hrvatski sud sad mora belgijskim vlastima žurno dostaviti europski uhidbeni nalog preveden na nizozemski jezik, kako bi se dalje po njemu moglo postupati. Velika je žurba zbog toga što ovom predmetu najesen nastupa zastara, a dosad su se na njemu izmijenila četiri suca. Prvostupanjska presuda, kojom je Ivanišević osuđen na godinu dana zatvora, na kraju je donesena u odsutnosti optuženika, koji je od samog početka suđenja izbjegavao ročišta strahujući od medija pa je čak tražio i da se suđenje zatvori za javnost. No taj je prvostupanjski pravorijek ukinut pa se Ivaniševiću ponovno sudilo.

Prema Zakonu, u slučaju da presuda bude potvrđena, Ivanišević će imati mogućnost tražiti obnovu postupka jer mu se sudilo u odsutnosti, ali u tom će se slučaju osobno morati ukazati pred hrvatskim organima progona.

 




Autor:Dnevno.hr/ F.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.