ŠEŠELJEV PRIJATELJ PRIJETI ZELENSKOM I UKRAJINI! Stotine tisuća vojnika čekaju na znak: ‘Krimski most će izgledati kao šetnja po parku’

Autor: N.K

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u ponedjeljak je iznio niz prijetnji povrh toga što je najavio slanje zajedničkih borbenih jedinica sastavljenih od ruskih i bjeloruskih vojnika na granicu.

Lukašenko je rekao da će dvije zemlje rasporediti regionalnu vojnu skupinu. Snage je počeo povlačiti prije dva dana, po svemu sudeći, nakon eksplozije na Krimskom mostu koji su izgradili Rusi kako bi se povezali s anektiranim poluotokom Krimom.

“Zbog pogoršanja stanja na zapadnim granicama (rusko-bjeloruske) Unije, počeli smo raspoređivati regionalnu skupinu Ruske Federacije i Republike Bjelorusije”, objavio je Lukašenko na sastanku s čelnicima za sigurnost, javlja Belta. Ruske snage koriste se Bjelorusijom za slanje vojske i opreme u sjevernu Ukrajinu od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

“Ako samo dotaknu i metar našeg teritorija…”

Lukašenko je optužio Ukrajinu da priprema napad na Bjelorusiju i objasnio da će zato Minsk rasporediti rusko-bjeloruske postrojbe. Lukašenko nije naveo u kojim će područjima te zajedničke postrojbe biti raspoređene, dodaje agencija AFP.

“Ne računajte na veliki broj vojnika Oružanih snaga Ruske Federacije. Ali to će biti više od 1000 ljudi”, rekao je Lukašenko.

“Već sam rekao da Ukrajina ne samo da raspravlja već planira udare na teritorij Bjelorusije”, rekao je Lukašenko. “Moj odgovor je bio jednostavan: ‘Recite ukrajinskom predsjedniku i ostalim luđacima da će Krimski most izgledati kao šetnja po parku ako svojim prljavim rukama dotaknu i metar našeg teritorija.'”

Bjelorusko ministarstvo obrane objavilo je, pak, da ima 500.000 obučenih vojnika spremnih za slanje na granicu s Ukrajinom.




Bratski grlio Šešelja usred srpskog parlamenta

Jedna zanimljivost koja Lukašenka veže uz našu regiju je prijateljevanje sa Srbima, posebice četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem kojeg je 2019. godine po ulasku u srpski parlament bratski izgrlio.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko tijekom posjete Beogradu održao je govor u Narodnoj skupštini.

Prilikom ulaska u skupštinsku salu  dočekao ga je snažan pljesak, a bjeloruski predsjednik je vidio lidera radikala Vojislava Šešelja, uputio mu osmijeh i iskoračio sa protokolom zamišljenog puta kako bi razmijenio pozdrave i zagrljaj što je zabilježeno i na snimci.




 

 

 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.