Foto: Unsplash

Šef ruskih špijuna šokirao priznanjem: ‘I dalje se konzultiramo s CIA-om’

Autor: Dnevno.hr

Konzultacije između ruske Vanjske obavještajne službe (SVR) i američke Središnje obavještajne agencije (CIA) rijetke su, ali redovite, izjavio je direktor SVR Ruske Federacije Sergej Nariškin u intervjuu za medij Nacionalna obrana, piše portal Geopolitika.news.

Također je naglasio kako je “profesionalni dijalog u načelu koristan, uključujući i smanjenje međunarodnih napetosti i smanjenje nesporazuma među državama”.

Foto: Unsplash

Istodobno, prema Nariškinu, američki i drugi kolege “čak ni u tako poslovnom razgovoru oči u oči ne mogu se osloboditi uporabe ideoloških klišeja”. “Međutim, ne isključujem da bi se situacija mogla promijeniti kako Rusija bude provodila ciljeve specijalne vojne operacije (SVO)”, zaključio je Nariškin.

Nijedna zvijer neće moći uništiti multipolarnu strukturu

Inače, Nariškin je sredinom kolovoza na Međunarodnoj moskovskoj sigurnosnoj konferenciji izjavio kako “nijedna zvijer na Zemlji” neće moći uništiti rastuću multipolarnu strukturu u svijetu.

“Struktura multipolarnosti nastavit će rasti i jačati, štiteći prava nacija na suverenitet i identitet uz promicanje stvarnog gospodarskog razvoja. Nijedna zvijer na Zemlji neće uspjeti rastaviti ovu strukturu”, izjavio je tada Nariškin (vidi poveznicu ispod teksta).




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.