Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sabor seli s Markova trga: Priča se kako biraju između ove dvije lokacije

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski sabor se seli iz zgrade na Trgu svetog Marka jer se zgrada obnavlja od potresa, a gdje će nadalje zasjedati bit će poznato u četvrtak.

A upravo će se u četvrtak raspravljati i o novoj lokaciji na kojoj će zastupnici voditi svoje uzavrele rasprave pa je sazvana sjednica proširenog saborskog Predsjedništva.

Kakva bi ta odluka mogla biti, odnosno koja bi od dvije lokacije mogla biti izabrana i treba li uopće neka od njih biti izabrana s obzirom da je javni poziv na koji su pristigle bio neobvezujući, u Saboru ne žele komentirati dok se ne završi službena procedura.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Istok ili jug?

No, poznato je da su Saboru ponuđeni objekti na Jordanovcu i u Buzinu i da su ih ponudili Kolegij Družbe Isusove i tvrtka City Island d.o.o. iz Dugog Sela, odnosno Rugvice.

Inače, Sabor je u studenom prošle godine oglasio da na području Zagreba želi zakupiti poslovni prostor od najmanje 7.000 metara četvornih, na tri godine, uz mogućnost produženja.

Prostor treba imati dvoranu za održavanje plenarne sjednice, minimalno šest dvorana za sjednica odbora, prostore za urede, ugostiteljske usluge, sanitarne čvorove, parking za službena vozila, vanjski perimetar oko zgrade i sl.

BARE ‘POMEO’ HITOM O VUKOVARU! Pjesma iz filma ‘Šesti autobus’ prva na top ljestvici domaćih hitova




U javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zakup, Sabor je naveo da zadržava pravo ne odabrati nijednu ponudu ili poništiti Javni poziv te pri tome ne snositi nikakvu odgovornost prema ponuditeljima.

Što su odabrali otkrit će Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.