Foto: Screenshot/ MUP Srbije

Rekli su da znaju gdje je Danka, tražili ogromnu cifru: Pogledajte snimku uhićenja

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Federalna uprava policije BiH uhitila je jučer tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane s nestankom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić. Kako je izvijestio MUP Republike Srbije, identificirali su IP adresu korisnika s područja BiH koji je uživo na TikToku rekao da se Danka nalazi u njegovu podrumu.

Federalna uprava policije BiH uhitila je osobe B. T., Z. T. i M. T. Također, provedenim pretresom utvrđeno je da su dojave s društvene mreže bile lažne. Akcija u kojoj je koordinirano sudjelovalo više službi pokazala je visok stupanj profesionalnosti i brzog reagiranja, ističe MUP Republike Srbije.

N1 Sarajevo objavilo je da su osobe za otkrivanje informacija o Danki tražile 50.000 maraka (oko 25.000 eura), a da su po uhićenju tvrdile da su se “samo šalile”. Svi uhićeni su članovi jedne obitelji, dodao je bosanski medij. MUP Republike Srbije objavio je i snimku uhićenja spomenutih osoba.

Za Dankom tragaju već četvrti dan

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan, a djevojčici još nema ni traga. Majka je ispričala kako je malena nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona davala vode starijem djetetu.

Jučer su roditelji Danke ponovno ispitani u policiji, a majci je oduzet mobitel. Nisu poznate okolnosti temeljem kojih su dva dana saslušavani, a jučer su imali i razgovore s Centrom za socijalnu skrb. Više od toga se zasad ne zna.

Dvije specijalističke ekipe za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, iz Sektora za izvanredne situacije MUP-a, stigle su na mjesto nestanka djevojčice i rano jutros započele detaljnu pretragu terena oko kuće. Ekipe se, kako se dodaje, sastoje od 18 vatrogasaca – spasilaca s pet terenskih vozila i spasilačkim psom.




Traje masovna potraga za Dankom (2), nema je više od 17 sati: ‘Dok sam se okrenula, nije je bilo’




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.