Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Vulin udario žestoko po Hrvatskoj: ‘Hrvati, tko je iskrenije od Zagreba dočekao Hitlera’

Autor: Dnevno.hr

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentiravši politička zbivanja u regiji poručio je kako srpski predsjednik Aleksandar Vučić mora odlučiti na kojoj će stolici sjediti, govoreći o istodobnim nastojanjima za ulaskom u eurointegracije i bliskim vezama s Rusijom. U tom je kontekstu istaknuo da “Vučić može biti trabant i satelit Rusije”, ali da Hrvatska neće dopustiti ruski ili bilo čiji drugi utjecaj koji bi narušio stabilnost Zapadnog Balkana.

“Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca. On ne bi trebao imati veliku dilemu”, poručio je Grlić Radman.

Na to su reagirali iz Beograda poslavši prosvjednu notu Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, upravo zbog navoda je Vučić ruski trabant. Iz MVEP-a su notu glatko odbili poručivši da “europska obitelj ima svoje vrijednosti, koje uključuju i poštivanje međunarodnog poretka. Taj međunarodni poredak narušen je ruskom agresijom na suverenu i neovisnu Ukrajinu. Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što prije prema pitanju agresije na Ukrajinu, uskladi svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu povijesti”.

Foto: Kremlin Pool/GuliverImage

‘Svođenje na nivo kolonije’

Na to je, pak, reagirao donedavni direktor sigurnosno-obavještajne agencije Srbije (BIA), osnivač Pokreta socijalista i bivši ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin. Nije zadovoljan time što službeni Zagreb poziva na sankcije Rusije i svrstavanje na “pravu stranu povijesti”.

“Ne znam na koje se to europske vrijednosti Hrvatska poziva, dok pokušava Srbiju izjednačiti sa sobom i svesti je na nivo poslušne kolonije, ali znam da zdrav razum ne dozvoljava da se Srbiji predbacuje rušenje međunarodnog poretka. Ipak, pristajem prihvatiti da je Hrvatska u pravu i da je na pravoj strani povijesti, samo ako nam pokažu kada su Hrvati bili na pobjedničkoj strani povijesti i kada nam pokažu koji je grad ljepše, srdačnije i iskrenije od Zagreba dočekao Hitlerovu vojsku”, poručio je Aleksandar Vulin, prenosi Telegraf.

Lijepa Julia i Aleksej Navaljni zaljubili su se na prvi pogled: Njihovoj kćeri jedan je trenutak bio posebno težak




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.