CIA OBJAVILA DOKUMENT! Slobodan Milošević prodao Srbe: ‘Trebali su prihvatiti autonomiju!’

Autor: T. Budak

Slobodan Milošević bio je spreman na sve kako bi se ukinule sankcije SRJ. Sve je svalio na Srbe iz Hrvatske i njihove lidere iako je upravo on bio idejni začetnik velike Srbije...

Sa čak 12 milijuna stranica dokumenata Američka je obavještajna služba skinula oznaku tajnosti i postavila na internet. Jedan od dokumenata koji se može vidjeti datira iz kolovoza 1995. godine, gdje se navodi na što je sve Slobodan Milošević bio spreman kako bi se SRJ skinule sankcije.

U tom dokumentu, između ostalog, piše da je Milošević odlučio zaključiti dogovor, bez obzira na poraz krajiških Srba u sektorima pod zaštitom UN Sjever i Jug u Hrvatskoj, i bez obzira na optužbe za “izdaju” od strane srpskih izbjeglica koje su tada već krenule put Srbije.

Također, piše i da je skidanje sankcija jedan od Miloševićevih motiva, i da je bio spreman na teritorijalno poravnanje i to tako što bi Srbima ostale preostale teritorije u Bosni, i možda u hrvatskom sektoru Istok.

Međutim, navodi se i da bi napredovanje hrvatske vojske u Bosni ili napad na sektor Istok ozbiljno ograničio Miloševićeve opcije i da bi čak mogao biti i “okidač” za izravnu intervenciju Vojske Jugoslavije.

U dokumentu se navodi i da Milošević ima kontrolu nad sigurnosnim službama, najvećim dijelom i nad medijima, ali i starijim oficirima Vojske Jugoslavije, i da mu je to zapravo osiguralo i vlast za neko naredno vrijeme, i u isto vrijeme omogućilo da izbjegne odgovornost za pad Srpske Krajine, i to tako što će ona zapravo biti prebačena na teret rukovodstava krajiških i bosanskih Srba.

Upravo to se i dogodilo, po mišljenju CIA-e, jer su otkako je Hrvatska preuzela Krajinu provladini mediji u Beogradu tvrdili da je rukovodstvo krajiških Srba krivo za debakl u Krajini, jer nije prihvatilo sporazum kojim je Srbima nuđena ograničena autonomiju u Hrvatskoj.

cia_dokument




screenshoot
screenshoot

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.