Foto: Goran Mehkek / CROPIX

PUPOVAC PROZVAN USRED JASENOVCA! Kraus otkrio što se događa u pozadini: ‘Vuk je izjeo magare’

Autor: Dnevno.hr/N.K

Ognjen Kraus iz Kordinacije židovskih općina otvoreno je usred Jasenovca prozvao Milorada Pupovca i Veljka Kajtazija, predstavnike Srba i Roma, koji, kako kaže Kraus, nisu učinili ništa da se donese Kazneni zakon koji bi kažnjavao Ustaški pozdrav i simbole, javlja N1.

Govoreći o razlozima zbog kojih su pristali biti u istoj koloni s predstavnicima Vlade, rekao je:

“Bit ću zaista kratak. Dobili smo poziv od Javne ustavnove Jasenovac od gospodina Pejakovića, čiji rad izuzetno cijenim. S druge strane, koliko vidim svi su se odazvali. Godinama inzistiramo na stvarima koje se ne događaju. Inzistiramo da se uvede u zakon ustaški simboli i sve što tome pripada, a to znači prestanak falsificiranja povijesti, prestanak s negiranjem Jasenovca i drugih ustaških logora.”

Ubrzo nakon toga prozvao je Pupovca i Kajtazija. Smatra kako nisu učinila ništa od onoga što je tražio.

“Ali ono što smo bitno tražili nije napravljeno. Donesena je samo izmjena Prekršajnog zakona, to je samo kozmetika zakona iz SFR Jugoslavije. Samo su povećane kazne, a ne zna se na što se te kazne odnose. ”

Smatra da je policija dosta toga učinila u posljednje vrijeme, ali da sudovi nisu ništa napravili.

“Ne vidim tu neku razliku. Nismo u tome imali podršku koju sam ja očekivao od naših supatnika – Roma i Srba. Smatram da nisam imao podršku jer ako se nisu potrudili ,a imaju svoje predstavnike u Saboru i Vladu, mogli su nešto učiniti da taj zakon dođe u proceduru. Vuk izjeo magare”, poručio je Kraus pa dodao:




Na pitanje proziva li time Pupovca i Kajtazija, rekao je:

“Naravno da prozivam, ali pogotovo svog predstavnika u Saboru Kajtazija kojem sam i pismo slao da se to stavi u proceduru, a koji to nije učinio.”




Autor:Dnevno.hr/N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.