Foto: EMSC

Potres zatresao Banovinu: ‘Grmljavina, dosta jak potres, nemoguće da je tako slab’

Autor: B. D.

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) javlja da je Sisak u ponedjeljak (13. svibnja) u jutarnjim satima pogodio potres.

Epicentar potresa koji je zatresao Banovinu bio je 31 kilometar od Zagreba i 20 kilometara od Velike Gorice, na dubini od 8 kilometara.

Bio je magnitude od 1.7 po Richteru. Građani javljaju da se osjetio na području Petrinje i Siska.

‘Nemoguće da je 1.7’

Građani su komentirali potres u EMSC-ovoj aplikaciji. Mnogi tvrde da su dobili dojam da je potres bio jači nego što mjerenja pokazuju. “Bio je puno jači, između 3 i 4, jako je zatreslo cijelu kuću, dobro se osjetio”, napisao je jedan korisnik.




“Jako i kratko streslo kuću, zvuk grmljavine… Ponovo buđenje uz poznati zvuk i “škripanje” kuće”, piše drugi. “Ovaj je bio za buđenje… Tutnjava, lagano zdrmalo… Kratko je trajalo. Kao da je ispod kuće”, napisao je korisnik iz Petrinje.

“Dosta jak potres. Nemoguće da je 1.7″, zaključuje jedan korisnik.




 

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.