Poljska je spremna za nuklearno oružje: Rusija već pokazuje zube

Autor: Dnevno.hr/B.D.

Poljski predsjednik Andrzej Duda u ponedjeljak  je rekao da je Poljska spremna primiti nuklearno oružje na svom teritoriju ako NATO to zatraži.

“Rusija sve više militarizira Kalinjingradsku oblast. Nedavno su počeli prebacivati svoje nuklearno oružje u Bjelorusiju”, upozorio je poljski predsjednik. “Ako naši saveznici odluče postaviti nuklearno naoružanje na naš teritorij kako bi ojačali NATO-v istočni bok, bit ćemo spremni za to”, dodao je.

Od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine predsjednik Vladimir Putin u nekoliko navrata je Zapadu zaprijetio korištenjem nuklearnog oružja.

Duda je rekao da je ideja dijeljenja nuklearnog oružja već neko vrijeme tema razgovora između Poljske i SAD-a. “Već sam o tome pričao nekoliko puta. Kad su me pitali o tome jasno sam rekao da smo spremni”.

Foto: X

Duda se sastao s Trumpom

Duda je nedavno putovao u New York gdje se sastao s predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom. Pozitivno je govorio o bivšem američkom predsjedniku i naglasio da imaju mnoge zajedničke teme.

Putin zabranio da se o ovome priča: Ruski grad duhova izaziva jezu, tišinu prekidaju samo sirene




“S njime sam izravno surađivao četiri godine dok je bio predsjednik. Želim naglasiti da smo od tad ostali prijatelji. Zaista volim razgovarati s njim, jer je jako zanimljiva ličnost i ima puno iskustva, političkog i poslovnog.”

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov odgovorio je da će “Rusija podnijeti sve potrebne mjere da osigura svoju sigurnost.”




 

 

Autor:Dnevno.hr/B.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.