Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX/Ilustracija

Poljoprivrednici najavili prosvjed: Opet će traktori preplaviti slavonske ceste

Autor: Dnevno.hr

Novi tjedan, novi prosvjed. Naime, za ponedjeljak su poljoprivrednici najavili prosvjed u Đakovu zbog stanja u poljoprivredi i u znak podrške njemačkim seljacima.

Prosvjed, koji će se održati od 10 do 12 sati, organiziraju članovi bivše đakovačke Udruge poljoprivrednika Brazda. Prema riječima organizatora Matije Brlošića, prosvjed se organizira zbog aktualnog trenutka u domaćoj poljoprivredi koji je bremenit problemima, ali i kao znak podrške prosvjedima njemačkih poljoprivrednika.

“Prosvjed se organizira zbog svih problema koji proizlaze iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Europske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim”, rekao je.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX/Ilustracija

Okupljanje u 9 sati

Dodao je da seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja; “Zapali smo i sad nas traktorima na cesti treba izvlačiti”, dodao je.

Osim toga, Brlošić je najavio da će se prosvjednici okupiti oko 9 sati na benzinskoj postaji uz đakovačku obilaznicu te potom krenuti prema središtu Đakova, na trg ispred župne crkve Svih svetih gdje će održati i konferenciju za novinare.

PLENKOVIĆ JE POSVE OVISAN O ‘VELIKOJ ČETVORKI’: Velika kumska četvorka vlada Hrvatskom iz sjene i čuva premijera od stranačke desnice




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.