Foto: Damir Krajac / CROPIX

Plenković zadovoljan radom Domovinaca: ‘Brzo hvataju konce’

Autor: I.G.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a sudjelovao je na predstavljanju kandidata u Zadru.

Plenković je napomenuo kako se HDZ veseli nadolazećim izborima. “Vlada funkcionira odlično”, izjavio je i dodao da novi članovi iz DP-a brzo “hvataju konce”.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Teško poraženi gubitnici s ljevice’

Podsjetimo, Plenković je također u petak rekao za Media Servis da koalicijski sporazum DP-a i HDZ-a neće biti objavljen. Premijer je rekao da koalicija Domovinski pokret-HDZ normalno radi i funkcionira. “Ja sam (u četvrtak) razgovarao s ministrima, gospodina Antu Šušnjara smo (u petak) poslali u Bruxelles na Vijeće za gospodarstvo i gospodarske teme, drugi su agilni i aktivni, reagiraju sve normalno i sve funkcioniraju. To su smiješne priče i špekulacije onih koje brifiraju ovi teško poraženi gubitnici s ljevice”, rekao je premijer.

“Mislim meni je štosno čak, sad mogu čak reći da smo to namjerno ostavili neobjavljeno da se sad o tome piše jer se nema o čemu drugom govoriti pa ako se već netko iz medija ne bavi s teško poraženim Zoranom Milanovićem koji krši Ustav, s Peđom Grbinom kojeg je Milanović izbacio kroz prozor, s onim koji su ih podržavali i ponovno završili na praktički 41,42 Davora Bernardića: to je prava tema, a ne nekakvi tehnički sporazum između dviju stranaka koje su na vlasti i koje preuzimaju odgovornost”, rekao je Plenković.

Milanović se oglasio nakon izglasavanja rezolucije i podsjetio na davne Mesićeve riječi

Premijer je rekao da nije bitno odgovara li HDZ-u ili ne to što će na daljnjim sastancima vladajuće koalicije u ime DP-a govoriti zamjenik predsjednika stranke Mario Radić.




“Potpuno je nebitno. Nama je sasvim svejedno koga će partneri slati na sastanke. To uopće nije do nas. Tako je bilo i prije. Dolazili su i ljudi koji su u Vladi, koji su u Saboru, koji nisu ni u Vladi ni u Saboru. To može biti zanimljivo samo nekome tko ne prati kako funkcioniraju koalicije u naše vrijeme osam godina”, rekao je premijer.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.