Foto: Nera Simic / CROPIX

Plenković: ‘Razriješio sam Banožića’

Autor: I.G.

U ranim jutarnjim satima danas, ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u prometnoj nesreći na izlazu iz Vinkovaca, koja je rezultirala smrtnim ishodom za vozača kombi vozila. Nesreća se dogodila nedaleko od Vinkovaca, a ministar Banožić pretrpio je ozljede teške naravi.

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Iz vinkovačke bolnice stigla je potvrda da će ministar Banožić, zbog ozbiljnosti ozljeda, biti prebačen u KBC Osijek. Iz bolnice su poručili da se radi o teškim ozljedama.

U vezi ove stravične nesreće javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

“Kao što ste imali prigode čuti iz komunikacije MORHa i MUP-a, liječnika u vinkovačkoj bolnici i županijskog državnog odvjetništva, izražavamo žaljenje i zabrinutost za zdravstveno stanje ministra Banožića. Izrazili smo sućut obitelji gospodina Šarića, u kontaktu smo sa suprugom. U ovim okolnostima sam razriješio ministra Banožića dužnosti ministra obrane”, rekao je Plenković.

“Drugih informacija na žalost nemamo. Želimo brz oporavak ministru Banožiću i još jednom izražavamo žaljenje zbog nesreće i pogiblje gospodina Šarića”, rekao je.

“Gospodin Banožić je vozio svoje osobno vozilo, bio je bez osiguranja. Išao je privatno, a ne službeno. Ovo je bila situacija u kojoj je on sam vozio svoj auto i došlo je do prometne nesreće”.

Brigadni general Zdravko Jakop iz Donje Višnjice imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane.




“Žao nam je zbog gospodina Šarića, ali i ministra Banožića. O svim odlukama ćete biti obaviješteni na vrijeme. Naći ćemo načina da pomognemo obitelji”, rekao je Plenković.

Na upit novinarke je li ministar bio pod utjecajem alkohola, Plenković je odgovorio:

“Nemam saznanja o tome”, rekao je Plenković i zatvorio presicu.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.