Foto: Guliver Image

Papa Franjo najednom otkazao sve obveze: Spominju se problemi sa zdravljem

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Papa Franjo otkazao je svoje obveze u subotu ujutro “zbog blage bolesti nalik gripi”, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice. Dodaju i da je odluka donesena “kao mjera predostrožnosti”. Prošli tjedan Sveti je Otac sudjelovao u korizmenim duhovnim vježbama, razdoblju liturgijske godine određenom za molitvu i sabranost.

Papa Franjo istaknuo je važnost osobnog iskustva godišnjih duhovnih vježbi za sebe i svoje suradnike u Rimskoj kuriji. Tijekom prošlog tjedna obustavljeni su svi Papini angažmani, uključujući i opća audijencija u srijedu.

Papa Franjo je u prosincu prošle godine napunio 87 godina, a posljednjih godina pati od niza zdravstvenih problema, poput onih s koljenima, kukovima i problema s debelim crijevom.

Foto: Guliver Image/ AP Photo/Gregorio Borgia

Niz zdravstvenih problema

U lipnju je operirao trbušnu herniju, a u ožujku je tri noći proveo u bolnici zbog bronhitisa. Krajem godine je bolovao od upale pluća, a zbog zdravstvenih razloga je u prosincu bio prisiljen otkazati put u Dubai, gdje je trebao govoriti na samitu UN-a o klimi.

Stoga je Papin govor u njegovo ime pročitao drugi čovjek Vatikana, državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

Ovo je molitva po kojoj su ozdravile tisuće!




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.