Foto: Igor Kralj/PIXSELL

OVAKO BI GRBIN VLADAO! IMA PORUKU O PROSVJEDU! Traži nove mjere: ‘Neka Vlada bude hrabra i neka se ne boji prosvjeda!’

Autor: N.K

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je izjavu za medije i zatražio strože epidemiološke mjere te najavio kako će tražiti smjenu glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek.

Poručio je Vladi kako se ne da zastrašiti subotnjim prosvjedom.

“U kino i kafić možete bez covid-potvrde, a u knjižnicu ne. To nije logično i nije adekvatan odgovor na ovu krizu”, najavio je Grbin jednu od tema koje će razmatrati vodstvo stranke.

Nove mjere

“Zbog toga, kao što smo i prije govorili, covid-potvrde da, ali covid-potvrde s logičnim kriterijima, koje se odnose jednako na sve i koje će građani razumjeti zbog čega se koriste. Zato one ne mogu biti ograničene samo na određene djelatnosti i namjerno izdvajam knjižnice jer smo svi svjesni da knjižnice nikada, ni u jednom trenutku nisu bile glavno žarište ove zaraze. Ako se doista želimo boriti protiv krize izazvane covidom, onda odgovor mora biti logičan, jasan i konkretan. Broj mrtvih koje danas imamo, nažalost, viši je od onog koji smo imali prije godinu dana, a prije godinu dana, točno u ovo vrijeme smo uvodili lockdown. Ako ne želimo opet doći u lockdown, onda mjere moraju napokon postati konkretne i davati jamstvo da će barem malo usporiti širenje pandemije i oslabiti pritisak na bolnice”, smatra čelnik SDP-a.

“Od vlade tražim da napokon pokaže hrabrost, da se ne uplaši prosvjeda koji se dogodio prošlog vikenda i da počne raditi ono što je ključno i nužno za zaštitu života i zdravlja građana”, apelirao je Grbin.

Smjena Zlate Hrvoj Šipek

Dotaknuo se i koruptivnih afera vezanih uz Žalac, ali i potencijalne propuste u DORH-u.

“Činjenica je da su gospođa glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a obmanule javnost. OLAF je dobio informacije od medija. Pokrenut ćemo inicijativu da se raspravlja i o smjeni Zlate Hrvoj Šipek. Želimo da Sabor glasuje o njenoj smjeni. Ne radi svoj posao dobro i narušila je svojim ponašanjem ugled i poziciju DORH-a. Odabir je jasan, ili se boriš protiv kriminala ili ne”, rekao je između ostalog Grbin.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.