Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Otvoren spektakularni most iznad Cetine u Omišu: U svečanom trenutku, mještani organizirali prosvjed

Autor: B. D.

Otvara se most iznad kanjona rijeke Cetine u Omišu, vrijedan više od 20 milijuna eura. Most bi trebao smanjiti gužve, ali stanovnici okolnih mještana najavili su prosvjed jer vjeruju da će most dodatno opteretiti lokalne ceste. Uz glavnu prometnicu uopće ne postoji nogostup, pa mještani nerijetko moraju hodati po cesti.

“Znamo da je projekt započeo 2003. godine pa je prekinut. Danas sa zadovoljstvom svjedočim otvaranju ove prometnice u duljini od 4 kilometra. Znamo da je Grad pod velikim prometnim pritiskom u ljetnim mjesecima i nadamo se da ćemo ovim potezom, možda ne s ovom prvom etapom, značajno podignuti kvalitetu života stanovnika i gostiju”, rekao je predsjednik uprave Hrvatskih Cesta Josip Škorić.

“Prije svega izražavam zadovoljstvo. Složio bih se s gospodinom Škorićem, itekako će pomoći gradu Omišu. Pričali smo i vezano za druge projekte koji su u tijeku, kao i projektu na koji mještani Tugara čekaju. U tijeku je završno ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju ceste kroz Tugare koja bi mještanima omogućila bolju sigurnost s obzirom na to da će se dobar dio prometa preusmjeriti tamo”, komentirao je gradonačelnik Ivo Tomasović.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

‘Zapeli smo na imovinsko-pravnim pitanjima’

“Sada smo prioritet u razvoju prometne infrastrukture na području Hrvatske”, istaknuo je župan Blaženko Boban, koji je svjestan problema s kojim se građani nose.

Na pitanje novinara zašto se ranije nije išlo u sanaciju ceste, odgovorio je: “Zapeli smo na imovinsko-pravnim pitanjima, a znate da se onda stvori određeni problem. Molim građane Tugara za razumijevanje, bili su kod mene i prionuli smo poslu”.

“Hrvatske ceste će krenuti u raspis natječaja za dionicu prema Dugom Ratu. S druge strane, predvidjeli smo financiranje iz EU fondova u iznosu od 90 milijuna eura bespovratnih sredstava”, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

‘Stvarno nam postaje sve gore’

Na pitanje novinara jesu li problem imovinsko-pravni odnosi ili financiranje, Butković je rekao da nije upućen u imovinsko-pravne odnose. “Nije neobično da premijer nije ovdje. Došao sam ja kao potpredsjednik”, naglasio je Butković.




Procurili podaci o 1,2 milijuna vozača u Hrvatskoj: ‘Tu ima podataka koje MUP ne prikuplja’

Prva vozila prošla su mostom, a okupljeni mještani donijeli su transparente i započeli s prosvjedom. “Imamo 5.5 kilometara ceste na kojoj nema nogostupa. Hoda se po cesti, imamo veliki kamionski promet. Stvarno nam postaje sve gore”, rekao je jedan prosvjednik.




“Slušamo priče od 2018. godine da će se napraviti nogostup koji nam je nužan i minimalan preduvjet da se cesta preusmjeri. Mi ceste i nogostupa nemamo”, rekao je drugi. Mještani se pitaju kad će dobiti sigurnije prijelaze.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.