Foto: Marko Todorov / CROPIX

Oglasio se muž padobranke ozlijeđene u padu aviona: ‘Čudo je da je to netko preživio’

Autor: B. D.

Nastavlja se istraga jučerašnjeg pada zrakoplova Cessna 182 blizu Lučkog u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a još četiri su ozlijeđene. Još nema novih saznanja o nesreći. Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

U subotu poslijepodne došlo je do pada zrakoplova u blizini Zagreba. Helikopterom su jednu osobu prevezli u KB Dubravu, dvoje u Vinogradsku bolnicu, dok je jedna osoba prebačena u KBC Zagreb.

Za HRT je govorio muž jedne od ozlijeđenih, veteranke padobranstva Veselke Klobučarić-Pirc. “Bolje je nego što smo očekivali. Dobila je jedino Šancov ovratnik radi tog udara i sve je prošlo bez problema, ništa nije puklo. Svi smo još u šoku tako da se i ponašamo na sličan način. Ona razgovara i stvar je prošla u najboljem redu u odnosu na nesreću koja se dogodila. Mogla je biti puno gore”, komentirao je Zdravko Pirc, također član Padobranskog kluba Croatia.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Tri leta prošla bez problema

Rekao je da je on na istom avionu prije nesreće obavio tri leta te da nije bilo problema. “Četvrti let, avion se nije pojavio na nebu u određeno vrijeme i čujemo hitnu. Bilo je jasno da se nešto dogodilo teško. Zazvonio je telefon i javila se hitna Zagreb i kaže mi da je avion pao u šumu, ali da ne znaju gdje. Rekao sam da ću im reći gdje je, avion nakon polijetanja ide u lijevi zaokret i s male visine mogao je samo završiti u šumi Kerestinec. To je bila prva grupa lokacija”, prepričava Pirc.

Preminuo vozač hitne pomoći u padu aviona, četiri osobe ozlijeđene: Državna prvakinja u bolnici

“Nakon toga smo išli letjeti da iz zraka prepoznamo mjesto doskoka. Nismo uspjeli, ali jedan od preživjelih je javio na mobitel da jedrilica kruži iznad njih, tako da je to bila jedna bolja lokacija.




Pirc smatra da je zakazala mašina u avionu te je došlo do sudara. “Avion je totalno, totalno uništen, tako da je pravo čudo da je to uopće netko preživio”, zaključio je.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.