Foto: Cropix/Facebook

Nenada Periša i Igora Jurića brine ista stvar u slučaju nestanka Danke: Oglasila se majka djevojčice

Autor: Dnevno.hr/M.P.

I dalje traje potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je prošlog utorka nestala u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Policija je jučer pretraživala kuće i stanove u Banjskom Polju. Istraga je proširena na cijeli teritorij Srbije. U istragu se uključila i bečka policija. Šefica srpske policije Bojana Otović Pjanović rekla je da su svi koji su se u trenutku nestanka djevojčice nalazili u blizini ili na samom mjestu događaja osumnjičeni.

Istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao međunarodnu potragu. Srbin koji živi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije kraj kojih se igra djevojčica koja nalikuje malenoj Danki. Istražuju se sve teorije, pa tako i mogućnost da je oteta. O cijelom slučaju su za Blic progovorili otac Tijane Jurić, Igor Jurić i Nenad Periš, otac Mateja Periša. Obojica znaju kako izgleda agonija potrage za vlastitim djetetom i žele da priča o Danki Ilić dobije sretniji epilog.

Od prvog dana nestanka mole za nju, suosjećaju s njezinom obitelji i pomno prate potragu za djevojčicom. No, brine ih protok vremena. Igor Jurić kaže da bi u ovom trenutku ‘najbezazleniji’ mogući epilog potrage za Dankom bio da je ona oteta. “To bi značilo da je živa”, rekao je Jurić.

Foto: Društvene mreže

Nenad Periš: Molim Boga da pronađu Danku

Nenad Periš, otac Mateja Periša, mladića čije je tijelo pronađeno nakon pet mjeseci potrage u Beogradu kaže da je nakon osam dana neizvjesnost sve veća. “Jedino što želim i molim se Bogu je da Danku pronađu i da bude, ako je ikako moguće, sretan završetak”, rekao je Periš.

Igor Jurić je ranije za Blic rekao da, s obzirom na dob djevojčice, nije bio pesimist kao u slučaju njegove Tijane, nadao se da će se netko peti ili šesti dan javiti i reći da je iz nekog razloga oteo Danku i tražiti otkupninu. “Apsolutno najbolja opcija bi bila otmica, mi smo se i s Tijanom tome nadali, nisam prestao čitati komentare na društvenim mrežama i portalima. Onda više nije bilo vijesti, bili smo nemoćni, sluđeni, jer nije bilo razloga za njezinim nestankom. I onda se nadaš da će se netko javiti. To mi je bila želja da se dogodi s malom Dankom, da će se netko javiti i da kaže koliku cifru traži. Po meni je to jedina šansa da je ona još živa”.

Dodao je i da smatra da se svaka nelogičnost mora ispitati. “Moje je pitanje je li dijete uopće bilo na tom mjestu u trenutku nestanka”, rekao je Jurić.

Foto: Nenad Periš / Facebook

Ispovijest Dankine majke: Svim uvredama ću stati na kraj

Ivana Ilić, majka nestale Danke, prvi put se od trenutka nestanka kćeri oglasila za Kurir i otvorila dušu kako proživljava dane bez zagrljaja svog djeteta.




“Ne znam kako izdržavamo, mučno mi je pričati i misliti o tome. Samo Boga molim da nam se ona vrati. Kada sve to prođe, rekla sam da ću se oglasiti javno na sve uvrede i objave, jer stvarno nema smisla ovo što pojedinci rade. Ja trenutno niti želim, niti imam snage da sada razgovaram na tu temu, samo nam je jedna stvar bitna, a to je naša Danka”, rekla je Ivana umornim glasom.

Kaže da o drugoj opciji osim željno iščekivanog povratka ne razmišlja. “Teško da ovo netko može razumjeti, samo želimo da se pojavi i da ovo što prije završi. O drugim opcijama ne želim ni razmišljati, niti za to imam snage”. Na kraju je zamolila sve za razumijevanje u ovim teškim trenucima i naglasila da će u svakom slučaju na kraju stati na put nebulozama i uvredama koje se s vremena na vrijeme plasiraju u javnost.

Dankina mama o vještačenju mobitela: ‘Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete’




Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.