Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Milanović odlučio reći Hrvatskoj što Pupovac smjera: ‘To je maskirovka, plakat će da je ugrožen’

Autor: N.K

Predsjednik Zoran Milanović bio je u Rijeci gdje je sudjelovao je na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci – Dies Academicus.

Tom prilikom dao je izjavu za medije gdje su ga novinari pitali u tvrdnjama da Hrvatskoj prijeti desnica i ustašluk. Rekao je kako je to izmišljotina Milorada Pupovca.

Dodao je kako je jedina prijetnja Hrvatskoj korupcija te da je Plenković na izborima dobio samo 35 posto glasova, a da svi ostali nisu htjeli da bude opet premijer. “Ponekad je bitno da imaš dovoljno”, komentirao je Milanović i dodao kako to nije protuustavno, ali je gadljivo.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Novinari su ga pitali i Palestini

“Ako se odlučimo za priznanje Palestine, to sigurno neće biti da napakostimo Izraelu. Izrael je napravio u pola godine grozne stvari i za to bi trebala odgovarati izraelska vlast. Je li to Međunarodni sud, to je pitanje. Kao što je pitanje je li odgovoran za Putina i Rusiju”, rekao je Milanović.

“HDZ-ovci ne žive od plaća, ali dosta saborskih zastupnika živi od plaće i njihove plaće bi trebalo indeksirati nekako jer su godinama, godinama iste. Nisam razmišljao o povećanju svoje plaće, meni je moja plaća dovoljna i ne želim o tome uopće razgovarati. Ovaj posao radim iz drugih pobuda, a ne plaće”, rekao je.

“Ovo je maskirovka, pričaš jedno, radiš drugo. Zahtjevi Domovinskog pokreta su gotovo nula, nisu tražili ništa od Plenkovića. U odnosu na ono što je tražio Most kada je bio u toj situaciji, ovo je nula, zašto oni nisu ništa tražili od Plenkovića, to oni znaju”, rekao je Milanović.

Friško pečena zastupnica uzdrmala Sabor: Otkrila kako država besramno rasipa naš novac




“Hrvatskoj ne prijete desnica i ustašluk nego korupcija”

“Niti Srbima treba zaštitinik kao Plenković ili Pupovac, niti im išta prijeti, Hrvatskoj prijeti koruptivni kartel, to je jedina prijetnja. Dobio je 35 posto, a svi ostali su glasali da više ni dana ne bude premijer. Svi drugi su izričito tražili da taj tip ode. Je li to protuustavno? Nije. Je li gadljiv? Je. Netko mu se našao da mu popuni rupe i nije tražio ništa. Ne prijeti Hrvatskoj ustašluk, to je izmišljena prijetnja, te prijetnje u Hrvatskoj nema. Ali postoji prijetnja korupcije, kada jedan Pupovac digne ruku za Turudića. Čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković, ja vjerujem da se oni bude u krevetu svakog jutra, takvu ljubav još nitko nije vidio. Ljubav je psovka, to je nama važnije od Izraela i Palestine”, rekao je Milanović.

“Opet će plakati da ga netko ugrožava”

“Ne prijeti Hrvatskoj nikakva crna desnica, vjerojatno će ta desnica za mjesec dana pozvati Pupovca da glasaju za Plenkovića. Protuustavno je da se ne konzultiraš s predsjednikom Republike Hrvatske što su radili cijeli moj mandat. Pupovac i njegovi pričaju o ustaštvu, to je Putinova škola, maskirovka. Pupovac će plakati da ga netko ugrožava. Hrvatska dugo neće vidjeti prave, etnički motivirane incidente. Dođe par četnika, rade nerede po Kninu i odu doma. To je to. Pupovac i Plenković ne mogu jedno bez drugog, toga treba biti svjestan. Idemo dalje, ovo će biti borba u više rundi”, rekao je Milanović.




“Od ove Vlade ne očekujem. Na izborima je od građana dobio šup kartu, ali i dalje je premijer”, rekao je.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.