Foto: Društvene mreže

Policija prekopala mobitel Dankine mame: Ovo je jako čudno

Autor: Dnevno.hr

Majka nestale djevojčice Danke, Ivana Ilić, od jutros je ponovo u policiji, doznaje Kurir neslužbeno. Otkrivaju i kako je to jer je upravo majka posljednji put vidjela djevojčicu pa je važno da svaku novu informaciju koja stigne do njih analiziraju upravo s njom.

“Ivana Ilić bila je jučer u policiji, kao i svih prethodnih dana od trenutka kada je prijavljen nestanak djevojčice. Sinoć se vratila kući, ali je od jutros ponovo sa policijom. Puno informacija iz minute u minutu stiže, prije svega preko sistema ‘Pronađi me’, koji građani pozivaju. Ni jedna od tih informacija se ne odbacuje, svaka se detaljno provjerava i ispituje i prije svega zbog toga je neprekidno prisustvo majke u policiji, neophodno”, otkriva sugovornik Kurira.

Prema najnovijim informacijama, vještačenje mobilnog telefona majke je pokazalo da je mnogo poruka i podataka o pozivima obrisano, piše Informer. “Na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke Ilić obrisano je mnogo poruka i poziva iz telefona. To su utvrdili inspektori za visokotehnološki kriminal. Poruke i pozivi se mogu obrisati iz telefona, ali ostaju u bazi”, rekao je izvor tog lista.

Foto: CROPIX

Bez traga i glasa

Kako se saznaje, majka je pred nestanak Danke Ilić, dete slikala tri puta iz različitih uglova.

Pored toga što informacije stižu preko sistema “Pronađi me”, poznatijeg kao Amber alert koji je i dalje aktivan, policija i dalje neprekidno radi na terenu.

“Paralelno sa provjerom svih informacija koje stižu od građana, policija radi svoj dio posla na terenu. Prikupljaju se informacije, dokazi i čini sve da se djevojčica što prije pronađe”, kaže izvor Kurira upoznat sa detaljima potrage za Dankom Ilić.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan, a djevojčici još nema ni traga. Majka je ispričala kako je malena nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona davala vode starijem djetetu.




Jučer su roditelji Danke ponovno ispitani u policiji, a majci je oduzet mobitel. Nisu poznate okolnosti temeljem kojih su dva dana saslušavani, a jučer su imali i razgovore s Centrom za socijalnu skrb. Više od toga se zasad ne zna.

Dvije specijalističke ekipe za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, iz Sektora za izvanredne situacije MUP-a, stigle su na mjesto nestanka djevojčice i rano jutros započele detaljnu pretragu terena oko kuće. Ekipe se, kako se dodaje, sastoje od 18 vatrogasaca – spasilaca s pet terenskih vozila i spasilačkim psom.

Traje masovna potraga za Dankom (2), nema je više od 17 sati: ‘Dok sam se okrenula, nije je bilo’




Osim toga, jučer je Federalna uprava policije BiH uhitila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane s nestankom dvogodišnje djevojčice. Kako je izvijestio MUP Republike Srbije, identificirali su IP adresu korisnika s područja BiH koji je uživo na TikToku rekao da se Danka nalazi u njegovu podrumu.

Federalna uprava policije BiH uhitila je osobe B. T., Z. T. i M. T. Također, provedenim pretresom utvrđeno je da su dojave s društvene mreže bile lažne. Akcija u kojoj je koordinirano sudjelovalo više službi pokazala je visok stupanj profesionalnosti i brzog reagiranja, ističe MUP Republike Srbije.

N1 Sarajevo objavilo je da su osobe za otkrivanje informacija o Danki tražile 50.000 maraka (oko 25.000 eura), a da su po uhićenju tvrdile da su se “samo šalile”. Svi uhićeni su članovi jedne obitelji, dodao je bosanski medij. MUP Republike Srbije objavio je i snimku uhićenja spomenutih osoba.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.