Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Loš znak na početku sjednice Sabora? U gužvi se dogodila mala nezgoda

Autor: M.P.

Saborski zastupnici danas su se okupili u Hrvatskom saboru na prvoj, konstituirajućoj sjednici novog, 11. saziva od neovisnosti, a uz njih su na svečanoj sjednici i brojni drugi visoki uzvanici. Sabor je na prvo zasjedanje sazvao predsjednik Republike Zoran Milanović, no na samu sjednicu nije došao, kao ni prije četiri godine.

Za govornicom je zastupnike dočekala vaza s cvijećem, no zbog gužve u sabornici ona se razbila pa su saborske službe na samom početku imale akciju čišćenja. Neki bi se mogli našaliti, loš je to znak na samom početku novog saziva Sabora.

Za predsjednika Sabora po treći put je izabran Gordan Jandroković.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Šest zastupnika protiv Jandrokovića

Zahvalio je svima na povjerenju. “Dobiti po 3. puta povjerenje, zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicima još jednom čestitam, mnogi po prvi put sjedaju u saborske klupe. Svima nam zajedno želim kvalitetan mandat”, poručio je Jandroković.

Za njega je glasalo 144 zastupnica i zastupnika. Šest zastupnika bilo je protiv. To su Nikola Grmoja, Krešo Beljak, Dalija Orešković, Miro Bulj, Marijan Pavliček, Dražen Dizdar i Josip Jurčević.

Na izborima 17. travnja, HDZ s partnerima izborio je 61, SDP-ova koalicija 42, Domovinski pokret 14, Most i Suverenisti 11, Možemo! 10, po dva mandata IDS i Nezavisna platforma sjever, te jedan mandat stranka Fokus. Osam mandata imaju pripadnici nacionalnih manjina.

Ovi zastupnici nisu htjeli dići ruku za Jandrokovića: ‘Ovo je nepravedno i treba hitno mijenjati’




 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.