Foto: Pixabay/ilustracija

LASEROM NAPADAO AVIONE: Opasna igra 54-godišnjaka! Na zadarskom aerodromu triput je ometao pilote

Autor: Daniel Radman

Protiv 54-godišnjaka sa zadarskog područja policija je podnijela kaznenu prijavu zbog nesvakidašnjeg prekršaja – ometanja leta zrakoplova.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni u tri navrata – dvaput u lipnju, jednom u rujnu – laserom ometao let zrakoplova i na taj način izazvao opasnost za ljude i imovinu.

Prema, kaznenom zakonu, za djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

“Igranje” s laserom može biti jako opasno

Iako se “igranje” laserom nekome može činiti kao bezazlena zabava, to je jako daleko od istine. Laseri doista mogu bitno otežati posao pilotu, osobito ako se uzme u obzir da se napadi događaju u najosjetljivijih trenucima, prilikom polijetanja ili spuštanja zrakoplova.

Zraka može oslijepiti pilota ili kopilota, a puno veći rizik je za manje letjelice s jednim pilotom”, upozorili su svojedobno iz Sindikata pilota.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.