Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KOŠTALI GA MASONI! FINALNA PACKA JELENIĆU: Državnoodvjetničko vijeće donijelo odluku o bivšem šefu DORH-a!

Autor: N.K

Državnoodvjetničko vijeće razriješilo je dužnosti Dražena Jelenića, bivšeg glavnog državnog odvjetnika koji se morao povući nakon afere masoni koju je otkrio tjednik 7dnevno.

Jelenić je podnio ostavku na dužnost 19. veljače 2020. nakon što se otkrilo da je član masonske lože, a potom je njegova nasljednica Zlata Hrvoj-Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik, zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u stegovnom predmetu protiv zamjenika Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, zbog stegovnog djela iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću (Narodne novine broj 687/2018 i 126/2019), odlučilo da je zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske stegovno odgovoran što je počinio stegovno djelo iz članka 85. stavak 2. točke 7. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću te mu je, temeljem članka 86. stavak 1. točka 4. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću, izreklo stegovnu kaznu – razrješenja dužnosti”, navodi se u priopćenju Državnoodvjetničkog vijeća.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.