Foto: Guliver Image / Interpress/Ilustracija

Jeziva ruska organizacija poslala poruku Srbiji: ‘Braćo Srbi, nikada nam niste bili daleko’

Autor: M.P.

Vođa ‘Noćnih vukova’ iz Rusije, Aleksandar Zaldostanov poznat i kao ‘Kirurg’, poslao je video poruku podrške srpskom narodu i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

“Draga moja braćo Srbi, dragi Milorade, Srbija nam nikada nije bila daleko. Danas se na svim frontama vodi bitka za našu sudbinu, za našu budućnost, za našu djecu. Srbi s Kosova žive u stanju svakodnevnog genocida više od četvrt stoljeća. I pokušavaju vas optužiti za genocid. Povijesna i ljudska istina je na vašoj strani, braćo”, kaže Zaldostanov.

On je u poruci nakon glasanja u Općoj skupštini UN-a o Rezoluciji o Srebrenici naveo da je sada Rusiji teško jer vodi ‘vlastiti narodno-oslobodilački rat’, ali da je uvijek bila ‘branitelj slabih i potlačenih’. “Zato mi i ovdje u Moskvi, i na vrelim ratištima u Novorusiji, i tamo u UN-u, kažemo da smo na strani Srbije, na strani pravde i kažemo naše rusko ‘Ne’ neistinama, podlim optužbama”, poručio je Zaldostanov.

Foto: Guliver Image/ AP Photo/Armin Durgut

Moćna Putinova paravojska

‘Noćni vukovi’ se predstavljaju kao bajkeri, pojedini mediji ih zovu “Putinovom braćom”. Dobro su poznati diljem svijeta, o njima je prije nekoliko godina britanski Guardian snimio dokumentarac.

Radi se o najmoćnijoj paravojsci u Rusiji, motociklističkoj skupini koju simpatizira i sam Vladimir Putin, a navodno su odigrali i važnu ulogu u ratu u Ukrajini i aneksiji Krima. Noseći ruske zastave i simbole pravoslavlja, „Vukovi” krstare po Europi izazivajući oprečne reakcije: neki ih doživljavaju kao prijetnju, a neki im se dive. „Gdje smo mi, tu je Rusija”, glasi njihov moto.

‘NOĆNI VUKOVI’ NA SLAVLJU U REPUBLICI SRPSKOJ: Najmoćniju paravojsku u Rusiji simpatizira i Putin: ‘Gdje smo mi, tu je Rusija!’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.