Foto: Damir Krajac/CROPIX

Janša pozvao sve Slovence: ‘Vrag je odnio šalu, naoružajte se’

Autor: Dnevno.hr

Bivši slovenski premijer Janez Janša, govoreći o uvođenju graničnih kontrola i ilegalnim migracijama, pozvao je Slovence da se naoružaju.

“Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno”, započinje Janša svoj poziv na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

U objavi je dodao i da “su pametni shvatili poziv”, a ostali će “vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih osobno u slučaju terorističkih napada”.

Prozvao i ministra obrane

Janša navodi da su to državni dužnosnici koji od lipnja ignoriraju pozive Slovenske demokratske stranke (SDS) – na čijem je čelu upravo Janša – o sazivu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

“Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima samo preusmjeravaju protok ilegalaca s prometnica u vagone”, dodao je Janša.

Janša je prozvao i sadašnjeg ministra obrane Marjana Šarca navodeći da on svoj resor vodi kao reality show. Dodaje i da se svijet promijenio u posljednjem desetljeću te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije.




‘Važno je da narod bude dobro i legalno naoružan’

“Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u europskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana.

Posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan”, dodao je Janša.

Još jednom je pozvao Slovence da se naoružaju.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘Vrag je odnio šalu’

Na kraju objave Janša podcrtava tri stvari te ponavlja poziv Slovencima da se naoružaju.

“Svakome pismenome danas su jasne tri stvari:

1. S velikom vjerojatnošću možemo očekivati ​​zaoštravanje sigurnosne situacije.

2. Sadašnja garnitura vlasti nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje.

3. Svatko je dužan učiniti sve što je u okviru ustavnog poretka moguće za zaštitu svoje obitelji i domovine.

Zato: Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno”, stoji u Janšinoj objavi.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.